Skocz do zawartości

Czy muszę coś płacić dodatkowo vat ? za wypłatę środków z programu ?

thomaslang

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam problem otuż zarejestrowałem się na stronie ibroker.pl i przy rejestracji zaznaczyłem że jestem osobą nieprowadzącą działalności gospodarczej i mam już około 150zł do wypłaty w tym systemie . Czy przy wypłacie środków muszę gdzieś latać po urzędach naprawdę nic z tego nie rozumiem prowadzę stronę/bloga na którym są reklamy z ibroker (jestem wydawcą) i się zastanawiam czy jakoś specjalnie muszę coś wysyłać czy oni pokryją VAT ? Miał ktoś styczność z ibroker.pl ? w regulaminie pisze :

e) zgłoszenie wypłaty odbywa się poprzez zgłoszenie wypłaty środków w systemie iBroker.pl, a następnie przesłaniu prawidłowo wypełnionych dokumentów na adres iBroker.pl

16.3. Wydawca nie nabywa prawa do wynagrodzenia, jeśli przy świadczeniu Usług podjął działania niezgodne z prawem, netykietą, zasadami współżycia społecznego, bądź w inny sposób godzące w dobra osobiste Usługodawcy, Klienta, bądź osób trzecich.

16.4. Usługodawca zapłaci wynagrodzenie Wydawcy w terminie 21 dni od daty otrzymania faktury bądź rachunku wystawionego przez Wydawcę. Usługodawca zastrzega sobie prawo do wstrzymania wypłaty wynagrodzenia w przypadku:

a) nie otrzymania wymaganych dokumentów bądź powzięcia wątpliwości co do prawdziwości przesłanych dokumentów,

B) nieuprawnionego zawyżania liczby kliknięć przez Wydawcę lub w przypadku innych nieprawidłowości uniemożliwiających prawidłowe naliczenie wynagrodzenia. W takim przypadku wynagrodzenie zostanie wypłacone po dostarczeniu odpowiednich dokumentów, a Wydawcy nie przysługują odsetki.

16c.2. Użytkownik nabywa prawo wypłaty do wynagrodzenia, jeśli jego wysokość przekroczy 150,00 złotych brutto.

16c.3. Po spełnieniu warunku określonego w ust. 16c.2 Użytkownik powinien wygenerować za pomocą panelu oraz wydrukować w dwóch egzemplarzach odpowiednią umowę oraz fakturę bądź rachunek oraz przesłać oba egzemplarze na adres Usługodawcy.

16c.4. Usługodawca zapłaci Użytkownikowi wynagrodzenie w terminie określonym w zawartej umowie.

Bardzo proszę o odpowiedz . Dziękuje i pozdrawiam

BArdzo przepraszam nigdzie nie mogę znaleść opcji edytacji , ale dokładnie sprawdziłem i już sam niewiem co zaznaczyłem gdyż wchodząć na 'moje dane' są moje dane ale tam gdzie pisze '

Dane do faktury/rachunku' . Niewiem co mam zrobićgdyż jeśli nie jestem firmą a z nimi wpułpracuję to czy mogę to jakoś zmienić czy ktoś miał styczność z ibroker.pl ? Proszę o odpowiedz dziękuje .

jeśli nie jesteś VATowcem, nie musisz dodatkowo odprowadzać VAT, jednakże będziesz musiał się rozliczyć z zarobionych pieniędzy w rozliczeniu rocznym PIT i odprowadzić należny podatek dochodowy.

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności