Skocz do zawartości

Dodałem sygnatury na forum i strona spadła

pytaniemam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dodałem wczoraj rano sygnatury na fora ( na każdym z tych forum mam konto ok. 20-30 postów ).

Poniżej daje linki forów:

webicy.com/forum.php
warriorforum.com
avensis.info/
Więc dałem na każde forum, jedną sygnaturkę na frazę pozycjonowaną.
Pozyzjonuje 5 fraz, dodałem 3 sygnaturki na te fora czyli na 3 frazy.
Po dwóch godzinach od dodania strony na te fora/sygnaturki, strona spadła o ok. 40 pozycji na każdą frazę.
Czy to może być efekt dodania do tych for?
Czy lepiej usunąć te sygnaturki z tych for?
Będę bardzo wdzięczny za odzew.
Pozdrawiam

Nie. W kilka godzin algorytm nei zadziała...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Efekt dodanych sygnatur będzie widoczny za kilka dni, więc przyczyna spadków jest gdzie indziej ;)

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

Bezpieczniejsze są sygnatury z nofollow, aczkolwiek na to też nie ma reguły. Jeśli forum jest tematycznie powiązane z linkowaną stroną, Twoje wypowiedzi nie mają charakteru jednopostowego - może to coś dać. Traktuj to jednak jako jedną z metod dywersyfikacji profilu linków a nie jako główna metoda na zdobywanie linków i linkowanie. Unikaj także linków z anchorami w takich sygnaturach.

Pozdrawiam, Vanda
ogolne-tematy.pl

Pytanie początkującego ,,, a czy taka sygnaturka poza reklamą na forach ma wpływ na pozycję w google ?

I przy okazji czy jak jest atrybut nofolow to google indeksuje to chociaż jako tekst bez href'a ?

1. Sygnatura może mieć wpływ na pozycje w google. Upewnij się, że zawartość forum jest widoczna dla niezarejestrowanych użytkowników i indeksowana przez google.

2. Google indeksuje zarówno linki dofollow jak i nofollow.

@Takietam: ale tutaj dyskusja jest czy po 1-2 dniach od dodania sygnaturki strna może zlceieć. Odpowiedź brzmi: nie... wiec nei ma co sprawdzać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Paweł, no nie wiem... Od pewnego czasu widzę za każdym razem taki mechanizm przy puszczeniu blasta (to oczywiście nie jest kilka linków...)

strona - jeśli była gdzieś w SERPach - wylatuje poza 100 i dopiero po pewnym czasie - w zależności od trudności frazy to może być od kilku dni do nawet kilku godzin - zaczyna się piąć w wynikach.

Reakcja Google na łupnięcie linkami ostatnio jest prawie natychmiastowa

Jeśli kolega przyłożył stopkami w dużej ilości z mocnych for... to jest to możliwe. Ale bez obawy: wraca po kilku dniach ;) - oczywiście do czasu ewentualnego filtra (tego nie dostaniesz po dwóch dniach ;) )

dymna.jpg

"Prawie" to jednak różnica :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności