Skocz do zawartości

Kilka pytań o Adsense od "zielonego" usera

M.Zelazo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Razem z żoną i dziećmi prowadzimy od niemal roku bloga: https://smartwithkids.blogspot.com

Niedawno wstawiłem na niego reklamę Adsense, ale niestety nie potrafię zrobić nic ponad samo jej wstawienie... wszystko inne mnie przerasta i przeraża ;)

Na sam początek szukałem dwóch podstawowych informacji:

1. w jaki sposób mogę zrobić tak, żeby po kliknięciu w banner reklama otwierała się w nowym oknie (niestety link z FAQ na forum nie działa, odnosi do pustej strony: https://support.google.com/adsense/answer/9737?topic=142)

2. w jaki sposób można ustawić reklamy, aby wyświetlały się tylko związane z tematyką bloga, czyli podróżnicze (bilety lotnicze, nocowanie, turystyka, i tak dalej) ?

i ostatnia rzecz,

3. jak mogę wyśrodkować banner z reklamami, żeby wyglądał na stronie troszkę bardziej estetycznie?

Wiem, że pytania są nieco lamerskie, ale od kilku godzin próbowałem sam coś w temacie zdziałać i nic się nie udało, więc bardzo liczę na Waszą pomoc.

Z góry bardzo dziękuję!

1. Nie da się.

2. Nie da się. Google sam dobiera reklamy od treści. Możesz co najwyżej włączyć dobieranie do zainteresowań, ale to niekoniecznie musi być przydatne.

3. To będzie zależało od tego, w jaki sposób wstawiłeś go na stronę.

2. Uzależnione jakie strony odwiedzasz, i takie się wyświetlają na przykład odwiedzając dużo stron tematyce praca, możemy widzieć na stronach o ogrodnictwie reklamy z tematyka praca. Zależy to od cookiesów więc nie musisz się martwić co do tematyki bo są albo wyświetlane do tematyki bloga albo z cookiesów.

BTW pomyślał bym o własnej domenie bo na tym blogspocie to jest sporo udziwnień godzinami możesz dochodzić jak wyśrodkować reklamę.

Jak byś miał normalną stronę to:

<div style="width:750px; margin:0 auto;">

kod adsense

</div>

i się środkuje bez problemu.

1. Nie da się.

2. Nie da się. Google sam dobiera reklamy od treści. Możesz co najwyżej włączyć dobieranie do zainteresowań, ale to niekoniecznie musi być przydatne.

3. To będzie zależało od tego, w jaki sposób wstawiłeś go na stronę.

ad.1.

Da się jeśli reklamy będą odpalane z pomocą DFP.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności