Skocz do zawartości

Bany na katalogi

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
disavow nie ma tu nic na rzeczy

niom... a pozycjonowanie zależy wyłącznie faz księżyca...

niestety od pojawienia się DT zbanowanie katalogów było kwestią czasu, o czym kilka osób od początku grzmiało...

dymna.jpg

[...]

niczym stare drzewa oparly sie wszystkim zwierzakom i innemu robactwu nie oparly sie zwyklej ludzkiej glupocie czyli DT :)

[...]

Bo taki właśnie mieli zamiar - to był "strzał w 10" ze strony guglasa. Całą robotę wykonały jelenie.. a guglas rozgromił temat w 3 krokach:

1/ zagranie psychologiczno-rozpoznawcze - wysłać masowo powiadomienia i czekać na trzęsące się poślady

2/ analiza - zbierać DT od osób, które "przyznały się do ingerencji w indeks" (bo przecież ktoś, kto nie ingerował tudzież nie ma zielonego pojęcia o seo a linki miał "naturalne" nie zagląda w mastertools'a /zapewne go nie ma/ czy tez nie wie jak sprawdzić linki itp. itd)

3/ zagranie taktyczne - upyerdolić miejscówki zebrane z DT i "posprzątać" w indeksie ;) w końcu mamy piękne wyniki :P

Moim zdaniem DT to dopiero początek końców - pierwsze narzędzie, które pozwala guglasom zbierać dane "na jelenia". Będą następne - imho bardziej hardkorowe.. igrzyska podpyerdalania sąsiada czas zacząć.. :/

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up dokładnie tak to wygląda. Jest to także kolejny dowód na to, że daleko nam do prawdziwej, sztucznej inteligencji.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

...

Moim zdaniem DT to dopiero początek końców - pierwsze narzędzie, które pozwala guglasom zbierać dane "na jelenia". Będą następne - imho bardziej hardkorowe.. igrzyska podpyerdalania sąsiada czas zacząć.. :/

Koniec to na pewno, ale nie dla wszystkich... koniec dla tych co korzystali z tych miejscówek i co sami je popalili przez DT. Koniec dla tych co wyciągają z filtrów, bo na rynku zostaną Ci co jak pchali linki w dobre* miejsca, to dalej pchać będą i nikt ich do DT nie zgłosi :)

* takie do których nie umieją, albo po prostu nie mają szans trafić wyznawcy jedynego panaceum na filtry - DT, i nie ma znaczenia czy tam są SwEeTaŚnE teksty z Discovery czy sieczka z mieszarki :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@zakręcony jasne, że co sprytniejsi zostaną i dalej będą mieli co robić - to jest selekcja naturalna ;) w biznesie jak w przyrodzie - przetrwają tylko najsprytniejsi i/lub najsilniejsi :)

a że Ci mniej "yntelygętni" i rozgarnięci sami pod sobą dołki kopali.. cóż..

Pocieszenie... Disavow nie działa od blisko roku w kontekście wrzucam wszystko jak leci. Teraz trzeba i tak usuwać linki.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgred bo Ty jesteś na cenzurowanym :P

Jest to także kolejny dowód na to, że daleko nam do prawdziwej, sztucznej inteligencji.

Raczej to bilans ekonomiczny. Taniej było zrobić narzędzie + odpowiedni marketing. :)

Teraz trzeba i tak usuwać linki.

Żadnych linków nie trzeba usuwać aby wyjść z filtra. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Szkoda, darmowe miejscówki sami sobie co poniektórzy "inteligenci" spalili...

I właśnie tu jest pies pogrzebany. Twoje katalogi mogły służyć również do napierd...nia w konkurencję. Popatrz na to z punktu widzenia właściciela strony który nie dodał wpisu w Twoim katalogu a jego strona dostała filtr i w powiadomieniach link z Twojego katalogu.Przecież właściciel takiej strony ma w dooopie czy Twój katalog dostanie bana czy nie .Jeśli właściciel takiej strony ma w odpowiedzi na RR przeczytać że właśnie link z Twojego katalogu nadal łamie wytyczne to ...... lepiej dmuchać na zimne ;). Ludzie nie dbają o to co dostają za darmo więc powinieneś być przygotowany na to że w końcu nadejdzie taki moment.

Koniec dla tych co wyciągają z filtrów, bo na rynku zostaną Ci co jak pchali linki w dobre* miejsca, to dalej pchać będą i nikt ich do DT nie zgłosi :)

Jeśli będą efekty i atrakcyjne ceny to masz rację ale jeśli właściciel pozycjonowanej strony zmieni agencję z jakiegoś powodu to efekt będzie identyczny :). Przecież teraz pozycjonowanie przez zdejmowanie linków staje się coraz modniejsze ;)

Google częściowo osiągnęło to co zamierzało - pozycjonowanie za 9,99 już jest przeszłością. Bardzo ładnie widać to właśnie na PIO - jeszcze na początku roku w koszu lądowało dziennie dziesiątki postów ludzi którzy oferowali swoje usługi bądz zostali klientami z budżetem 30 PLN miesięcznie - teraz w koszu prawie nic się nie dzieje bo takich ludzi ubywa lawinowo.

...

Koniec dla tych co wyciągają z filtrów, bo na rynku zostaną Ci co jak pchali linki w dobre* miejsca, to dalej pchać będą i nikt ich do DT nie zgłosi :)

Jeśli będą efekty i atrakcyjne ceny to masz rację ale jeśli właściciel pozycjonowanej strony zmieni agencję z jakiegoś powodu to efekt będzie identyczny :). Przecież teraz pozycjonowanie przez zdejmowanie linków staje się coraz modniejsze ;)

...

No ale tak między nami, co nowa agencja będzie zgłaszać w DT? Linki które po odejściu Klienta w "czarodniejski" sposób znikają "same"? ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Kurde zapłon to wy macie niezły. Teraz płaczecie nad rozlanym mlekiem?

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/170483-czy-narzedzie-disavow-link-sprawdza-sie/?p=1174625

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Pocieszenie... Disavow nie działa od blisko roku w kontekście wrzucam wszystko jak leci. Teraz trzeba i tak usuwać linki.

A czy kiedykolwiek działał? Nie pytam o cudowną wiadomość - "zdjeliśmy filtra z twojej strony" tylko o odzyskanie tego co było przed filtrem i znowu nie chodzi mi o pojedyncze frazy tylko cały ogon/ruch.

To narzędzie od początku było wymyślone w innym celu niż wyciąganie stron z filtrów - szkoda, że do większości dociera to dopiero teraz.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

No ale tak między nami, co nowa agencja będzie zgłaszać w DT?

nowa "agencja" będzie zgłaszać wszystko żeby tylko wykazać się tym że "coś" robi w celu ściągnięcia filtra. Później będzie robić "wszystko" żeby utrzymać klienta . Po 3-4 miesiącach stwierdzi że frazy są zamrożone/domena spalona. I co z tego wyniknie :

- właściciele stron linkujących wylądują w DT

- właściciele stron linkowanych dalej będą w CD ( czarna dooopa )

- "agencja" za te kilka miesięcy "pracy" ( wciskania kitów ) urządzi sobie 16 urodziny a w wakacje pojedzie pod namiot *

Czyszczenie z filtrów to teraz najlepszy biznes bo nic nie tracisz na domenach, nic nie tracisz na stronach, nic nie wydajesz na linki ( no chyba że ściągnięcie filtra idzie w parze z pozycjonowaniem ale jakoś ciężko o takie oferty ) a brak efektów zawsze możesz na kogoś zwalić ( od poprzednich firm, poprzez zamrożone wyniki do spalonych domen ).

Trzeba jeszcze nadmienić że "ściągnięcie filtra" to dla większości wiadomość w GWT a nie wzrost pozycji :)

ps. żeby nie było że jadę tylko po gimbazie - dostałem ofertę od firmy z Poznania na pozycjonowanie + darmowa optymalizacja mojej strony. Zastanawia mnie tylko jak można zoptymalizować stronę na której jest tylko numer telefonu, adres i nazwa firmy + linki do kilku moich stron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności