Skocz do zawartości

Bany na katalogi

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

jak można zoptymalizować stronę na której jest tylko numer telefonu, adres i nazwa firmy + linki do kilku moich stron

Zawsze można dodać linki jeszcze do stron swoich klientów, oni to umieją ;-)

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zastanawiam się w jakim celu ktoś wrzuca wpisy do katów do disavow.

Przecież z reguły wystarczy mail do administratora sieci katalogów, aby jednym klikiem usunął wszystko jak leci.

O ile zgłaszanie rumakowego / scrapeboxowego syfu ma sens (bo tego raczej nikt nie jest w stanie usunąć), to ci którzy zgłaszają katalogi chyba nie wiedzą co robią, pomijając już fakt że fizyczne skasowanie wpisów zwiększa prawdopodobieństwo usunięcia działań ręcznych..

Zastanawiam się w jakim celu ktoś wrzuca wpisy do katów do disavow.

koszt dodania 300 wpisów do katów jednej ze stron w Twojej stopce to max 15 zł. Nawet jak linki znikną to i tak mogą się pojawić w powiadomieniu . Wolisz czekac kolejny miesiąc na ściągnięcie filtra czy dodał byś wszystkie 300 katów do DT z nadzieją że od razu filtr zostanie ściągnięty ? Właściciel tych 300 katalogów i tak zdaje sobie sprawę że długo nie pociągną. Oferty na dodanie wpisów masz w odpowiednim dziale.

mwrona - nie każdy usuwa linki - wiem bo ostatnio sporo tego wysyłam ;) Jest sporo katalogów, które mają duże archiwalne bazy z przed kilku lat, niestety właściciele nie reagują.

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Przecież z reguły wystarczy mail do administratora sieci katalogów, aby jednym klikiem usunął wszystko jak leci.

Agencje, które zgłaszają prośby o usunięcie wpisu rzekomego klienta nie są w stanie udowodnić, że to oni rzeczywiście go obsługują i mają prawo do zwrócenia się z prośbą o usunięcie wpisu.

3/4 nie jest w stanie spełnić żadnego z tych warunków:

1. Wysyłają prośby ze swoich domen, a nie z poczty klienta (powiedzmy, że zrozumiałe).

2. Poproszeni o wrzucenie pliku .txt na FTP'a klienta o dowolnej treści milkną.

3. Poproszeni o adres e-mail poczty, który został przypisany do wpisu milkną.

W efekcie to zabawa w kotka i myszkę. Oni nie mogą, albo im się nie chce udowadniać, że "robią" klienta, a potem lecą do DT. Liczbę osób, które przygotowały się do procesu czyszczenia linków z katalogów liczę na palcach jednej ręki.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Moim zdaniem potrzebna jest nowa jakość we współpracy administratorów katalogów i innych miejsc.

Nie wszyscy reagują na meile z prośbą o zdjęcie linka/wpisu. Wiąże się to niestety z czasem i jego brakiem.

Więc łatwiej i szybciej zgłosić linki, więc mamy to co mamy.

Jednym z pomysłów jest umożliwienie samodzielnego zdjęcie linków/wpisów

poprzez adres e-mail przypisany do wpisu.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Ja tam zawsze dopisuję, że zgodę mogę dostarczyć liub autoryzować domene plikiem tekstowym z moim mejlem - to wystarcza z reguły :)

Jak ktoś pisze o usunięcie staram się dowiedzieć czemu. Ostatnio sympatyczna Pani prosiła o usunieci ebo wpisy nie są zaindeksowane i ona takich nei chce... usunąłem ale napisałem, że strzela sobie w kolano :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na szczęście jak chcę sobie podciągnąć pozycję strony to nie żałuję kasy na wyłącznie dobre katalogi + zawsze opis z palca. Do pozostałych dodaję na pewno nie po to, żeby pozycjonować stronę.

logo.pngOdwiedź forum o skuterach - dla właścicieli jednośladowców.

Ostatnio sympatyczna Pani prosiła o usunieci ebo wpisy nie są zaindeksowane i ona takich nei chce... usunąłem ale napisałem, że strzela sobie w kolano :)

Sympatyczna? Podejrzewam, że miałem okazję odbierać maile od tej samej Pani w tej samej sprawie i nie odbierałem jej sympatyczna :P Brak indeksacji wpisu to skandal!

Treningi WattUp.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności