Skocz do zawartości

Bany na katalogi

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Na szczęście jak chcę sobie podciągnąć pozycję strony to nie żałuję kasy na wyłącznie dobre katalogi + zawsze opis z palca. Do pozostałych dodaję na pewno nie po to, żeby pozycjonować stronę.

No dobra a jak skończy ci się te 10 katalogów :)

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wystarczy ta setka najlepszych + unikalne opisy + optymalizacja strony. Na większość fraz mi wystarcza (jeżeli chodzi o samo katalogowanie), żeby być w top i mieć kilkaset wejść. Oczywiście nie mówię o kredytach i innych bardzo konkurencyjnych frazach.

Z gównianych katalogów korzystam, ale mają inne zastosowanie - na pewno nie po to żeby podbić pozycję strony na której mi zależy.

logo.pngOdwiedź forum o skuterach - dla właścicieli jednośladowców.

LATO 2007.

To wtedy Google zabrało się po raz pierwszy za płatne katalogi. Poleciały pierwsze katalogi na świecie, te najbardziej znaczące (w tym mój). W kolejnym roku leciało już wszystko, także te bezpłatne.

JESIEŃ 2014

W Polsce zauważono, że katalogi są "be"

Za "komuny" mówiło się, że Polska jest 20 lat z tyłu za Zachodem, teraz wychodzi, że 7 lat. Zawsze to jakiś postęp :D

Sorry, nie odpowiadam na PMy

... koniec ery masowych katalogow nastal dopiero wraz z DT.

w sumie, dopóki to nie dotyka dobrych katów, to można też twierdzić, że i jest w tym pewien sens i korzyść, bo reszta wtedy stawia jeszcze bardziej na jakość, żeby chociażby przetrwać te wszystkie farmazony, też jest bardziej konkurencyjna, w pewnym sensie wartościowa dla sieci i może sobie z czasem też pozwolić na konkretniejsze cenniki (teoretycznie). Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby mieć grupę jakościowo dobrych katów w liczbie 500, 1000 czy jeszcze więcej, nawet, jeśli zatrudni się do tego rzeszę ludzi... Ja generalnie przy kilku się nie wyrabiam na zakrętach.

Drugi scenariusz też dość prawdopodobny, to taki, że wszyscy skończą jak dmoz. :D Niby będą pozostałości, ale nikt się nie doda. Dobry katalog zawsze przecież można zamknąć, walnąć nofollow i external i zawalić reklamami. Na domenę się wtedy chociaż zwróci ;)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Jeśli ktoś ma 20-50-100 lub więcej katalogów to jasne, że kiedyś zostaną zbanowane. To powinno być wkalkulowane w biznes. Nie wiem dlaczego teraz jest płacz. Stawiać nowe spamy multikodziarskie na nowych domenach nie łamać się.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

w sumie, dopóki to nie dotyka dobrych katów, to można też twierdzić, że i jest w tym pewien sens i korzyść, bo reszta wtedy stawia jeszcze bardziej na jakość, żeby chociażby przetrwać te wszystkie farmazony, też jest bardziej konkurencyjna, w pewnym sensie wartościowa dla sieci i może sobie z czasem też pozwolić na konkretniejsze cenniki (teoretycznie).

Ależ oczywiście masz rację. Google cały czas daje wskazówki że jakość jest bardzo ważna. Samo podejście właścicieli grup katalogów mnie dziwi bo często cała grupa to jeden skrypt, jeden szablon, jeden regulamin i te same strony dodane do wszystkich katalogów. Przecież takie "przeglądanie wszystkich katalogów z grupy" musi być nużące nawet dla moderatorów z google dlatego lecą całe grupy. Coś tam zostanie ominięte, coś oberwie rykoszetem ale według mnie wszystko idzie w dobrą stronę.

Ostatnio sympatyczna Pani prosiła o usunieci ebo wpisy nie są zaindeksowane i ona takich nei chce... usunąłem ale napisałem, że strzela sobie w kolano :)

Sympatyczna? Podejrzewam, że miałem okazję odbierać maile od tej samej Pani w tej samej sprawie i nie odbierałem jej sympatyczna :P Brak indeksacji wpisu to skandal!

HA, HA , HA :) a mi napisała przy okazji, że jak wpisy zostały pokasowane to zaindeksowały się :) :) i że nieźle właściciel katalogów sobie w kulki lecą :) , HA, HA

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 3 miesiące temu...

to ktoś jeszcze dodaje do grup ? Swoją drogą to były piękne czasy :D

Darmowepozycjonowanie.info - przydatne informacje na temat pozycjonowania stron w wyszukiwarkach

Katalogus.pl - jak katalogować stronę i jak znaleźć wartościowe i ciekawe katalogi ?

Informacje i porady biznesowe dla początkujących i doświadczonych przedsiębiorców - Pasjabiznesu.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności