Skocz do zawartości

Link tylko ze strony głownej

Olenka1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem. Chciałbym wyświetlać link do innej strony tylko ze strony głównej. W kodzie w pliku sidebar.php wkleiłam kod

<?php if( is_home() || is_front_page() ) echo '<a href="https:// www.nazwastrony.pl">nazwa strony</a>'; ?>

Jak wchodzę w pojedynczy wpis, kategorię czy archiwum to link się nie pojawia. Link pojawia się jak klikam starsze - nowe wpisy. (na dole strony)

Jak zrobić aby i tam się nie pojawiały ?

• 3 miesiące temu...

witam,

Przepraszam, że odkopuje temat ale mam jeszcze pytanie odnośnie tych linków. Zauważyłam, że link nie wyświetlą się tylko na stronie głównej ale również na jakiś dziwnych podstronach. W statystykach widzę coś takiego.

nazwastrony.pl/f=5&t=301&start=0&&view=print

nazwastrony.pl/?f=12&t=217&start=0&&view=print

nazwastrony.pl/?a=search&szukaj=maszyny%252520rolnicze&min=0

i różne takie kombinacje. Czy jest sposób aby to zablokować, że na tych stronach nie wyświetlał się link ?

nazwastrony.pl/f=5&t=301&start=0&&view=print

nazwastrony.pl/?f=12&t=217&start=0&&view=print

nazwastrony.pl/?a=search&szukaj=maszyny%252520rolnicze&min=0

Nie ma potrzeby tego indeksować, zablokuj dostęp robotom w robots.txt. Tym samym nie będziesz przejmowała się tym czy jest tam link czy go nie ma;)

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Czy taki zapis jest porawny

User-agent: *
Disallow: /wp-includes/
Disallow: /wp-content/plugins/
Disallow: /wp-includes/
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /private*/
Disallow: /wp-login.php
Disallow: /*.php$
Disallow: /*?*
Disallow: /?s=
Disallow: /?a=
Disallow: /?mode=
Disallow: /search
Disallow: /?*s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności