Skocz do zawartości

Link w tytule artykułu

gast

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak to jest?

Mamy w WP i Joomli możliwość ustawienia tytułu artykuły jako linka do tego samego artykułu (czyli właściwe nigdzie nie przenoszący).

To jest najczęściej <h2> albo <h1> i wstawiając tam anchor (oczywiście nie sam) powinno to coś dać.

Zrobiłem test na dwóch swoich stronach (włączyłem link i wyłączyłem) i nie zauważyłem zmian.

Czy to jest dobra praktyka - tytułu artykuły jako link do tego samego artykułu?

Pozdrawiam,

to się nazywa linkowanie wewnętrzne.. podstawy z podstaw od podstaw..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jakie linkowanie wewnętrzne? Co ty gadasz? Linkowanie wewnętrzne byłoby gdyby ten link prowadził do innej podstrony, a nie do tego samego miejsca w którym się znajdujesz...

Ja bym wywalił link jeżeli on nic nie wnosi...

@up będzie tym samym co tytuł wpisu na stronie głównej serwisu, który będzie aktywnym odnośnikiem do treści tegoż artykułu.

To nadal jest link wewnętrzny - i to najstarsza z możliwych odmian ;) tolerowana przez wszystkie pandy, pingwiny, nietoperze, słonie i inne gady :)

Wiem, że autor pisze o tytule który jest już na stronie z artem ale to nadal będzie traktowane jako link wewnętrzny, który z moich obserwacji ułatwia indeksację. Czy wpływa na pozycję w serpach? Nie testowałem. Osobiście zauważyłem plusy takiego linkowania w postaci szybszej indeksacji.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności