Skocz do zawartości

Kupowanie linków w płatnych katalogach...

Rekomendowane odpowiedzi

To ja polecam -> Katalog Ciekawych Stron :)

Tylko ja nie wiem, MartinB, czy "Ciekawych" czy tylko "Ładnych"? Kilka razy startowaliśmy z naszymi stronami w stopce i bez skutku. Śliczne to pewnie one nie są, ale "kontenty" są, jak twierdzą powszechnie odwiedzający, bardzo o.k. i fair, przynajmniej w porównaniu z wieloma innymi "Ciekawymi", które dodaliście w tej branży, a zawierającymi niemal wyłącznie slogany.

Przepraszam za ten trochę offtopic, ale nie mogłem się powstrzymać. Zwłaszcza, że ta windykacja po prawej to serwis edukacyjny, w którym można otrzymać darmowe porady.

Jak widać, większość forumowiczów uważa to za dobrą "inwestycję"...

Może podamy jakieś adresy tych katalogów, do których warto dodawać za SMS-a?

To ja polecam -> Katalog Ciekawych Stron :)

ale Bukmarek pisał

dostałem odnośnik na podstronie z PR4.

Ile strony w KCS mają "odnośnik na podstronie z PR4"?

Np. strona dodana rok temu, dokładnie 2005-06-14 https://kataloog.info/strona-669.html ma link z strony z PR1.

(strona losowe wybierane)

KCS można polecić z powodu ruchu, ale nie dla linki z wysokim PR.

edit:

ale jeśli już piszę o ten PR-fetiszyzm:

Odnośnik przekazuje tyle PR:

PR strony x (.85) / ilość linków wychodzących, np. Urltrends licze dla tej strony z KCS:

Outgoing Links: 78 (Ratio: 0.013% - Each Link Receives Approx. 0.011 PR)

Nie chodzi mi z tym o KCS, to tylko przykład.

IMHO są katalogi warto inwestować kilka złotych dla wpis, ale tylko kilka. Reszta nie daje lepsziej wpis niż kilkadziesiąt innych bezpłatnych.

Ale: jeśli ktoś ma (za) duże kasy, każdy link pomaga :piwo:

Ale to należy od pojedynczy katalog i branży.

Np. wpis do kategorie Hosting w https://www.katalogstron.com.pl/katalog-90,3,30.html imho troche bez sensu, link z strony z PR1 (czwarta substrony podkategorie).

Ale sieci komputerowe https://www.katalogstron.com.pl/kategoria-571.html PR3 i tylko 6 inne strony to już ok (Outgoing Links: 36).

Taki przykład na szybko; w wp.pl i onet.pl można też dostać całkiem fajny link, albo jakis malo wartosciowe, tak jak w wszystkich katalogach.

Popatrz np., z jakich katalogów konkurencje ma mocne linki, i czy w tych katalogach jest jeszcze dobrego wolnego miejsca.

edit:

sorry, ten przykład z katalogstron.com.pl jest kompletny do xxxx, już jestem troche zmęczony...

Ale zostawi to tak, bo zasady się nie zmienią, tylko ten katalog nie daje wartościowe linki ...

To jest proste jak drut chcesz miec wysoki PR to buduj zaplecze, dobrze linkuj serwis wewnątrz, wymieniaj sie linkami jak masz taką możliwość

Takie pytanie:

jak myślicie do jakiego PR można dojść własną pracą 6 - 7

PR 4 osiąga się w rok bez większego wysiłku później zaczynają się schody

później to już kwestia ludzi którzy sami z altruizmu i sympatii będą sobie zamieszczać link do twojej strony.

katalogi pomogają w pozcyjnowaniu fraz i tyle

tak myślę choć moje doświadczenie w tej kwestji jest marne

decent

Ps.

Co to jest i kiedy to zniknie ???

Ostrzeżenie: (0%)

Jak widać, większość forumowiczów uważa to za dobrą "inwestycję"...

Może podamy jakieś adresy tych katalogów, do których warto dodawać za SMS-a?

To ja polecam -> Katalog Ciekawych Stron :unsure:

DOOkładnie tak jak napisał Beavis, katalog grafki ciekawej chyba.. tak żeby thumbnails wyglądały ładnie i tyle.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności