Skocz do zawartości

[Startup] TrafficBot.uk - generator odwiedzin

lonasito

Rekomendowane odpowiedzi

Fajna rzecz do testowania wydajności serwera i porównania parametrów przy włączonym i wyłączonym cache, optymalizacji css-ów i js :). Do generowania statów google analytics nadaje się nieźle, bo nabija z niskim współczynnikiem odrzuceń. Jeśli zrealizujesz założenia z roadmap-y dorzucając do tego jeszcze:

• źródła odwiedzin (adresy do wpisania w formularzu projektu, co najmniej kilka-kilkanaście)
  • głębokość wizyty - losowo oczywiście ale fajnie by było móc ustawić po jakich znacznikach ma klikać w pierwszym kroku i w pozostałych i co robić po kliknięciu w url zewnętrzny
  • mniejsze pakiety (np. jeden wątek albo i mniej...)
  • zwiększenie ilości miast (przy wybranej opcji wizyt tylko z polski - innych nie testowałem) z których generowane są odwiedziny
  • mniej mack'ów w stosunku do windowsa
  • zwiększenie ilości rozdzielczości ekranu, typów urządzeń mobilnych itp.
  • zróżnicowanie ruchu dla nocy i dnia

To będzie fajny symulator "normalnego" ruchu :)

W kwestii statystyk - jeden wątek to ok. 600-800 UU/24h, dla 10 wątków przez jedną dobę udało mi się nabić ~6,5k UU z polski :),

W trakcie kilku dni zauważyłem dwa kilkugodzinne pady - zero odwiedzin z trafficbot.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fajna rzecz do testowania wydajności serwera i porównania parametrów przy włączonym i wyłączonym cache, optymalizacji css-ów i js
To jaki ruch liczony w odsłonach na sekundę jest wstanie wygenerować przedmiotowy program, że piszesz, iż "do tego nadaje" ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A gdzież ja byłem napisałem ze do tego się nadaje? W kwestii ruchu - nieograniczony? Wszystko zależy od ilości uruchomionych wątków, resztę powinieneś ogarnąć za pomocą kalkulatora windows :) i danych albo z mojego postu, albo ze strony narzędzia :)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

A gdzież ja byłem napisałem ze do tego się nadaje?

Fajna rzecz do testowania wydajności serwera

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...

Update: dodałem Panel Resellerski.

Były o to prośby, więc jest. Prowizja jest naliczana za każdy zakup dokonany z konta poleconego użytkownika.

Można zarobić od 20% do 30% w zależności od liczby poleconych, którzy opłacili pakiet ruchu. Poziomy prowizji:

• Bronze - 20% (0 - 9 poleconych)
  • Silver - 22% (10 - 24 poleconych)
  • Gold - 24% (25 - 39 poleconych)
  • Platinum - 26% (40 - 59 poleconych)
  • Diamond - 28% (60 - 89 poleconych)
  • Antimatter - 30% (90+ poleconych)

Zaliczani są jedynie ci poleceni użytkownicy, którzy dokonali przynajmniej jednego zakupu.

Dostęp do panelu przydzielam na życzenie po wysłaniu maila na support@trafficbot.uk.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Poniewaz droga emailowa nie otrzymuje zadnych odpowiedzi ( wyslane Lipiec 9 i 15 na 2 emaile: wojtek[at]zeglin..
& support[at]dataminers..), w takim razie pisze na forum:

"Panie Wojtku
Dlaczego  project “ test3” jest znowu wylaczony?
Przeciez subscrypcja jest oplacona I aktywna ( Czerwiec 28 - Lipiec 28)
Prosze o wyjasnienie I aktywacje asap
Art

Ps. W ogole pisalem ostatnio kilka razy w sprawie niedzialajacej funkcji dodatkowych URL ale bez odpowiedzi , co jest grane?"

csrdbz8z.png

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

• 2 tygodnie później...

I znowu, tak jak co miesiac, oplata przyjeta 28 lipca a projekt zawieszony.

Dodam jescze ze zamiast oglaszanych 20tys hits dziennie , widze w statystykach odwiedzin ( PIWIK ) moze 2000 dziennie .W lipcu to wogole nie wiem czy srednio 1000 dziennie bylo..

Reasumujac, projekt mial potencjal ale na dzien dzisiejszy to totalna porazka.
1. Co miesiac, traffic sie automatycznie wylacza  ( mimo pobranych pieneidzy) a potem trwa 3-5 dni zanim manualnie jest on spowrotem wlaczony.

2. Co miesiac slysze tez obiecywanie ze sie to juz wiecej nie powtorzy.

3. Co do dostarczonego ruchu, to  od kiedy zaczalem uzywac serwis pod koniec Listopada 2014, obiecane 20,000 hits dziennie mialem moze przez 2-3 tygodnie. Pozostale 7 miesiecy to 10%-20% tego co powinienem dostawac.

Ale zeby nie byc goloslownym. Ponizej rzut panelu dostawcy w ktorym sam dostawca nie ukrywa ze zamiast obiecanych 600 tys miesiecznie , dostarcza 25%

W opisie "Small Project" to around 20,000 visits per day ( 600,000 per month)
Serwis na tym pakiecie rozpoczalem 27 listopada 2014. Na dzien dzisiejszy to rowne 8 miesiecy

Co oznacza ze powinienem otrzymac okolo 4,800.000 ( 600tys x 8 )

W panelu dostawcy,  licznik  pokazuje na dzien dzisiejszy System generated visits: 1,316.818

Szybnko liczac to o prawie 75% mniej niz powinienem otrzymac.

Mam nadzieje ze  wlasciciel serwisu odniesie sie do powyzszego i skoryguje to wszystko tak abym byl zadowolony , bo jak na razie jestem w plecy chocby finansowo.

trbot.png

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

• 2 miesiące temu...

@agtile, w ramach rekompensaty proponuję Ci 20 kredytów "Mini" opłaconych z góry na okres 2 miesięcy (łączna wartość abonamentu ok. 1300 zł).

Od sierpnia znacznie poprawiliśmy działanie naszego systemu, ilość odwiedzin powinna być teraz zdecydowanie większa. Pakiet "Large" to w tym momencie około 60 tysięcy wizyt dziennie. W załączeniu screenshot od jednego z klientów (właśnie pojedynczy pakiet "Large").

Do końca roku planujemy wprowadzić szereg nowych funkcji, między innymi zapewnienie poprawnej obsługi elementów html5 (tag <video>) oraz Flash, testy trwają.

Dla wszystkich zainteresowanych dodaliśmy możliwość darmowego przetestowania naszego ruchu przed zakupem ("Free Trial" to pakiet "Mini", który jest aktywny przez 48 godzin).

trafficbot_large.jpg

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności