Skocz do zawartości

Strony dla samego AdSense...

Trademark

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrażenie, że robienie pojedyńczych stron dla samego AdSense nie ma "Sense", bo w przypadku takiej strony, cały czas musimy dbać i martwić się o traffic a jak wiadomo o traffic zza oceanu nie jest łatwo.

Czy nie lepiej poświęcić ten sam czas na zrobienie czegoś bardziej przemyślanego..np jakiejś społecznościówki? Dzięki której zatrzymujemy usera na stałe?

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

społecznościówki? Co to jest?

Karol, jak sciągać traffik? (i co za tym idzie - i za co potem oplacać serwer?:D

Czy nie lepiej poświęcić ten sam czas na zrobienie czegoś bardziej przemyślanego..np jakiejś społecznościówki? Dzięki której zatrzymujemy usera na stałe?

Powracający userzy mają mniejszą tendencje do klikania.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

15175 Uwierz mi że jest i nie wyobrażasz sobie jak łatwo ściągac traffic.

Wierzę...osobiście wiem, jak łatwo ściągać "traffic anglojęzyczny"

- ale ja pozostawiam ten traffic na dłuższy czas (serwis społecznościowy, wymagający rejestracji) - mam znacznie lepsze wyniki niż na stronach "pod AdSense"

Ale nie oszukujmy się. 90% ludzi (webmasterów), którzy chcą zarabiać z AdSense, nie maja zielonego pojęcia na ten temat i zbierają marne CPC $0,03 na polskich sajtach :) i o nich właśnie pisałem.

społecznościówki? Co to jest?

No właśnie....

Bzdura.

Jaka jest różnica pomiędzy jednorazową wizytą usera X na Twojej stronie a kilkoma wizytami usera X na Twojej stronie? (w ciągu miesiąca)

Odpowiedź jest bardzo prosta.

Tłumaczenie:

Jednorazowa wizyta usera X - daje nam jedno kliknięcie...

Stałe odwiedziny usera X - kliknięcie za pierwszym razem... (nie?) no to za drugim, trzecim..

Wniosek: stałe odwiedziny lojalnego uzytkownika na naszej stronie zwieszają potencjalną liczbę wygenerowanych przez niego kliknięć.

a tak propo.. nie bylo mnie na forum z mieisac.. ale widze ze tematy zawsze takie same.. aby komus zaszkodzic..

Takie tematy zapewne byle, sa i napewno beda.

Ja na to patrze z drugie strony, jako reklamodawca.

Przez kilka miesiecy walczylem z ukazywaniem sie moich reklam na stronach smietnikach. Nie chce, by moja strona kojarzyla sie z takim spamem. Bo przecietny uzytkownik internetu wcale nie wie o tym, ze nie ja decyduje o tym, ze pokazalem sie wsrod tych smieci. Moge z tym cos robic na rozne sposoby - ale to walka z wiatrakami. Po prostu zablokowalem reklame kontekstowa i korzystam tylko z wyswietlania sie w wynikach wyszukiwania.

Gdzie tu problem, mozna zapytac. Nie chce- to nie mam.

Otoz problem jest to, ze gdyby nie byly tworzone takie smietniki to ja dawalbym zarobic ludziom tworzacym dobre strony. Sam zarabialbym na uzytkownikach trafiajacych do mnie z takowych stron i wszyscy byliby zadowoleni.

A to co Ty propnujesz ja przekladam na sytuacje:

Widzisz, ze ktos sprzedaje piwo pol na pol z woda - zamknij sie i daj mu zarobic, nie zazdrosc, tylko sam zacznij dolewac wody do piwa.

Tylko do czego nas to doprowadzi?

Bzdura.

Jaka jest różnica pomiędzy jednorazową wizytą usera X na Twojej stronie a kilkoma wizytami usera X na Twojej stronie? (w ciągu miesiąca)

Odpowiedź jest bardzo prosta.

Tłumaczenie:

Jednorazowa wizyta usera X - daje nam jedno kliknięcie...

Stałe odwiedziny usera X - kliknięcie za pierwszym razem... (nie?) no to za drugim, trzecim..

Wniosek: stałe odwiedziny lojalnego uzytkownika na naszej stronie zwieszają potencjalną liczbę wygenerowanych przez niego kliknięć.

Nie wiem czy jest to takie proste, jak uważasz. Z moich obserwacji wynika, że użytkownik, który wchodzi na stronę po raz pierwszy, znacznie chętniej kliknie w reklamę, niż taki, który ze stroną już jest zaznajomiony. I orientuje się gdzie znajduje się reklama, a gdzie nie. Podświadomie ją omija. Tak jak tutaj na forum, większość stałych użytkowników nie spogląda dłużej na Pana Kontekstualnego. Natomiast osoby wchodzące tu z wyszukiwarek, jak sądze, przeciwnie. Klikną za pierwszym razem, możliwe, że nie wrócą. Ale jutro znowu będę mieć głównie takich, którzy sa po raz pierwszy więc i klikną. Nieprzyzwyczajeni do reklam, nie zaznajomieni z ich umiejscowieniem.

Krótko mówiąc, jeżeli chodzi tylko i wyłącznie o zarobek w AS, to preferuje jak najmniej stałych użytkowników. Najlepiej powyżej 90% nowych :), ale to już podchodzi pod coś innego...

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Nie wiem czy jest to takie proste, jak uważasz. Z moich obserwacji wynika, że użytkownik, który wchodzi na stronę po raz pierwszy, znacznie chętniej kliknie w reklamę, niż taki, który ze stroną już jest zaznajomiony.

Zarówno w jednym jak i w drugim przypadku - zawsze jest ten pierwszy raz - pierwsza wizyta usera na stronie.

Tak więc prawdopodobieństwo kliknięcia w reklamę jest takie same. Kolejna wizyta tego samego usera na stronie, nie musi ale może powiększyć nasze konto o kilka dodatkowych centów....

Do niedawna było tak, że każde następne kliknięcie przez tą samą osobę dawało znacznie mniejszy zysk. Obecnie nie ma w ogóle zysku z powodów wiadomych.

Jedno po drugim tak..zgadza się...ale w odstępie kilku dni? tygodnia? Oczywiście, że są zliczane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności