Skocz do zawartości

Edycja motywu Photolux

canncel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z usunięciem poświaty (obramowania) pod polem wpisu,

podaje adres do strony: piotrzawol.pl

pole występuję między innymi na podstronie "kontakt", podaję kod:

<?php
/*
Template Name: Contact form page
This page template displays the content and after that - a contact form.
*/

get_header();

if(have_posts()){
while(have_posts()){
the_post();

//get all the page meta data (settings) needed (function located in lib/functions/meta.php)
$page_settings=pexeto_get_post_meta($post->ID, array('slider','layout','show_title','sidebar'));

if(!$page_settings['show_title'] || $page_settings['show_title']=='global'){
$page_settings['show_title']=get_opt('_show_page_title');
}

//create a data object that will be used globally by the other files that are included
$pex_page=new stdClass();
$pex_page->layout=$page_settings['layout'];
$pex_page->slider=$page_settings['slider'];
$pex_page->sidebar=$page_settings['sidebar'];

//include the before content template
locate_template( array( 'includes/html-before-content.php'), true, true );
wp_reset_postdata();
if($page_settings['show_title']!='off'){?>
<h1 class="page-heading"><?php the_title(); ?></h1><div class="double-line"></div>
<?php }

the_content();

//include the contact template
locate_template( array( 'includes/contact-form.php'), true, true );
}
}

//include the after content template
locate_template( array( 'includes/html-after-content.php'), true, true );

get_footer();
?>

z góry dziękuję za wskazówki i pomoc w rozwiązaniu problemu,

pozdrawiam

Piotr.

Strona piotrzawol.pl, mam kilka problemów z którymi nie daję rady.

Problemy:

1. w zakładce kontakt przy "imię"," e-mail", "komentarz" widnieją czerwone gwiazdki, jak je usunąć?

2. Pod każdym folderem ze zdjęciami widnieje temat (Fotografia Ślubna) oraz nazwa (np. Kasia I Piotrek), potrzebuję pomocy w wyłączeniu własnie nazwy tematu (np Fotografia Ślubna) przy ikonach w galeriach.

3. W nazwach każdej galerii słowa zaczynają się z dużej litery, np Kasia I Piotrek, jest to strasznie irytujące i nie za dobrze to wygląda, potrzebuję pomocy wyłączeniu dużych liter przy każdym rozpoczynającym się słowie.

jeżeli ktoś znajdzie chwilę i będzie miał pomysł, będę wdzięczny, oczywiście mogę również zamieścić konkretne strony z kodami.

Pozdrawiam

Piotr.

1. Masz z pewnością jakąś wtyczkę w której z pewnością usuniesz te czerwone kropki.

2. wyszukaj w pliku category, index lub home linijki

<h3 class="post-info"></h3>

następnie usuń ten kawałek kodu.

3. W css znajdź:

.content-box h2 {
text-transform: capitalize;
color: #fff;
text-shadow: 1px 1px 2px rgba(0, 0, 0, 0.5);
margin: 2px 0 8px;
font-size: 18px;
}

i usuń:

text-transform: capitalize;

1. "Masz z pewnością jakąś wtyczkę w której z pewnością usuniesz te czerwone kropki." To znaczy że istnieje jakaś wtyczka przez którą widnieją kropki czy mam rozumieć że jakaś wtyczka może je usunąć?

2. W pliku index niestety nie znalazłem tej linijki. Category, Home, tych plików w ogóle nie ma (albo nie potrafię znaleźć, przekopałem cały ftp ), mogą być pod innymi nazwami?

3. Te działanie pomogło, Hagen jestem bardzo wdzięczny!

1. Skoro nie wiesz, że masz zainstalowaną wtyczkę która kreuje formularz kontaktowy to ciężko mi wytłumaczyć w jaki sposób masz usunąć te kropki. To czy masz zainstalowaną taką wtyczke możesz dowiedzieć się poprzez zalogowanie do Panelu Wordpress i wybranie z menu Wtyczki. Powinna Ci się pojawić zawartość z wszystkimi zainstalowanymi wtyczkami w Twoim Wordpressie. Jeżeli masz wtyczkę która mniej więcej nosi nazwę "Contact Form" to znaczy, że masz wtyczkę odpowiadającą za Twój formularz kontaktowy.

2. Zaloguj się do Panelu Wordpress, najedź na wygląd i wciśnij edytor. Powinna Ci się pojawić zawartość Twojego motywu. po prawej masz wszystkie pliki motywu. Wypisz jakie masz pliki, wtedy Ci dokładnie wskaże w których plikach powinieneś szukać wcześniej podanej przeze mnie linijki.

1. Dodatkowo wklejam zawartość pliku "contact-form.php", która linijka odpowiada za wyświetlanie czerwonych kropek?

<?php

$pexeto_captcha = get_opt( '_captcha' )=='on' ? true : false;

if ( $pexeto_captcha ) {

pexeto_print_captcha_options_script();

} ?>

<form method="post" id="submit-form" class="pexeto-contact-form">

<div class="error-box error-message"><?php echo pex_text('_contact_error'); ?></div>

<div class="error-box fail-message">An error occurred. Message not sent.</div>

<div class="error-box captcha-fail-message"><?php echo pex_text('_wrong_captcha_error_text'); ?></div>

<div class="info-box sent-message"><?php echo pex_text('_message_sent_text'); ?></div>

<div class="contact-form-input contact-input-wrapper">

<label class="contact-label"><?php echo pex_text('_name_text');?><span class="mandatory">*</span></label>

<input type="text" name="name" class="required" />

</div>

<div class="contact-form-input contact-input-wrapper">

<label class="contact-label"><?php echo pex_text('_your_email_text');?> <span class="mandatory">*</span> </label>

<input type="text" name="email" class="required email" />

</div>

<div class="contact-form-textarea contact-input-wrapper">

<label class="contact-label"><?php echo pex_text('_question_text');?><span class="mandatory">*</span></label>

<textarea name="question" rows="" cols="" class="required"></textarea>

</div>

<?php if($pexeto_captcha){

pexeto_load_captcha_lib();

$publickey = get_opt( '_captcha_public_key' );

?>

<label class="contact-label"><?php echo pex_text( '_captcha_text' );?>

<span class="mandatory">*</span>

</label>

<div class="contact-captcha-container">

<div id="recaptcha_image"></div><div class="recaptcha-reload">

<a title="<?php echo pex_text( '_refresh_btn_text' ); ?>" href="javascript:Recaptcha.reload()"></a>

</div>

<div class="recaptcha-input-wrap contact-input-wrapper">

<input type="text" name="recaptcha_response_field" id="recaptcha_response_field" />

<div id="recaptcha_widget" style="display:none"></div>

<span class="recaptcha-link alignright"><a href="https://www.google.com/recaptcha">powered by reCAPTCHA</a></span>

</div>

<script type="text/javascript" src="https://www.google.com/recaptcha/api/challenge?k=<?php echo $publickey; ?>"></script>

</div>

<?php } ?>

<a class="button send-button"><span><?php echo pex_text('_send_text');?></span></a>

<div class="contact-loader"></div>

<div class="clear"></div>

</form>

No kropki widać jak BYK, więc nie zniżaj się do poziomu przedszkolaka, że trzeba dokładnie Ci je wskazać. Jestem pewny, że tą linijkę której rzekomo znaleźć nie możesz, szukałeś tak samo jak tych kropek w wklejonym przez Ciebie kodzie.

2. Za te dwa napisy pod każdym zdjęciem, odpowiada kawałek kodu:

<div class="content-box-content">
<h3 class="post-info">jakiś kod php</h3>
<h2>jakiś kod php</h2>
</div>

nie ma innej opcji żeby było inaczej. Dlatego musisz odnaleźć ten kawałek kodu i usunąć z niego

<h3 class="post-info">jakiś kod php</h3>

w każdym pliku php wyszukaj frazy "post-info", jeżeli ta fraza będzie istniała jako klasa w znaczniku h3 to usuń ją.

PROŚCIEJ SIĘ NIE DA

• 1 miesiąc temu...

Witam!

Czy jest jakiś sposób na restart ustawień motywu? Było grzebane w kodzie. Chodzi mi o restart do ustawień "na strat". Usuwałem motyw z ftp, wgrywałem go na nowo, niestety wszystkie zmiany pozostają, zapewne czegoś nie usunąłem. Czy ktoś z dobrodziejów pomoże?

Pozdrawiam,

Piotr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności