Skocz do zawartości

Indeksowanie bloga

Twójszklarz.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, mam bloga pod adresem www.mojastrona.pl/blog, czy musze dodawac go jako nowa strone w narzedziach dla webmasterow? wydawalo mi sie ze jezeli dodam go jako katalog a nie subdomene to automatycznie zostanie zaindeksowany i uznany jako czesc strony a tak nie jest. Dodam jeszcze ze sklep ktory jest na glownej domenie jest na cs-carcie a sam blog na wordpressie.

Druga sprawa to czy wydluzenie adresu w ten sposob mocno wplywa na pozycjonowanie poszczegolnych wpisow dodanych na blogu pod okreslona slowa kluczowe?

Twojszklarz.pl - szyby na wymiar, lustra na wymiar, szkło kominkowe oraz cała gama szkieł budowlanych ciętych według budżetu i preferencji klienta. Kalkulator szkła online, zamawiaj i odbieraj w swojej miejscowości 0 zł.

In-Vento - usługi w zakresie technologii, maszyn, narzędzi i materiałów dla przemysłu szklarskiego.

Teoretycznie, to i bez mapy powinien zostać zaindeksowany. WP ma coś takiego jak pingowanie w automacie, więc po publikacji posta powinny wejść boty na podstrone z artykułem. Jeśli nie pousuwałeś widgetów takich jak kategorie, tagi, ostatnie komentarze itp. i struktura linków wewnętrznych jest w miarę standardowa (artykuły na stronie głównej z linkiem do podstrony z tytułu, starsze artykuły, nowsze artykuły) to linkowaniem wewnętrznym wordpressa powinny przejśc na inne podstrony bloga i je także zaindeksować.

W praktyce jednak warto takiego bloga trochę podlinkować z lepszych miejscówek i to zarówno w strone główną jak i podstrony. Z Twojego wpisu zrozumiałem, że to nowy blog, więc raczej tysięcy podstron nie masz :) Nie napisałes także co to za strona na której katalogu postawiłeś bloga. Jeśli nie posiada żadnych kar w Google i jest dobrze podlinkowana to linkiem wewnętrznym z tej strony do bloga powinny przejśc boty i z czasem i wten sposob powinien ten blog trafic do indeksu.

Nie wiem jak to jest u iinnych ale od kąd odpalili tego nowego pingwina, to indeksacja jakby spowilniła. Ja to przynajmniej tak obserwuję.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dzieki za odpowiedzi, obydwie pomocne.

1. Dla pewnosci, czyli spokojnie w narzedziach google dla WM moge dodac nowe mapy(w obrebie jednej domeny) gdy wgrywam cos na subdomene lub tworze w niej katalog (/blog)?
2. Faktycznie glowny link bloga twojszklarz.pl/blog zostal juz zaindeksowany samowolnie ale trwa to zdecydowanie za wolno (mapa strony powinna pomoc). Blog ma wtyczke seo by yoast takze automatycznie pinguje nowe wpisy i linkowanie z menu jest np bezposrednio do strony glownej (nie wiem czy dobre rozwiazanie?).

PS czy mozna wklejac tutaj link we wpisie? (np teraz jak zapytales o adres bloga) czy wylacznie sluzy do tego stopka?

Thx.

Twojszklarz.pl - szyby na wymiar, lustra na wymiar, szkło kominkowe oraz cała gama szkieł budowlanych ciętych według budżetu i preferencji klienta. Kalkulator szkła online, zamawiaj i odbieraj w swojej miejscowości 0 zł.

In-Vento - usługi w zakresie technologii, maszyn, narzędzi i materiałów dla przemysłu szklarskiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności