Skocz do zawartości

Seriale i filmy już nie w Google "szansa" dla Binga?

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie aktualność ale google wyrzuca z indeksu stronki, które naruszają prawa autorskie.

Ciekawy artykuł napisał Artur wraz z danymi z PL.

https://www.silesiasem.pl/google-ogranicza-dostep-do-stron-z-filmami-serialami-i-plikami

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Z wykresów wynika, że spadło sporo stron. Jednak powiedzieć o największym (chyba) potentacie filmów online (cda.pl), że ma sie dobrze, to nie powiedzieć nic:

fyz7ts.png

https://www.google.pl/search?q=batman+początek+online

Ciekaw jestem jaki CTR mają te snipety

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

na YT już dawno jest taka opcja, że na filmiku jaki nie jest Twoja własnością zarabia autor, myślę ze w serpach będą starać się zrobić jakiś podobny schemat. Wyśle, że całkowicie wywalać z serpow strony nie będą bo musieli by mieć jakiś system, weryfikacji praw autorskich. Z filmami i serialami niby wszytko proste a niby i nie, oprócz Holiwood na świecie jeszcze inne filmy. Weź zweryfikuj kto ma prawa autorskie na jakiś alternatywny film pakistański.

Szczerze mówiąc, jak dla mnie to dobrze, że google próbuje walczyć z piractwem jednak to i tak za mało jest. Obecnie strony wspomniane przez nich są tak popularne, że ludzie nie wyszukują ich poprzez google tylko od razu wpisują adres strony i po kłopocie. Wystarczy wpisać w google np. seriale online i jest tylko od razu stron, że to głowa mała. Gdyby mieli obniżać pozycję każdej z tych stron to i tak pozostaną na pozycjach bo czym niby zastąpią te wyniki skoro są one nawet pod to zoptymalizowane ? Za dużo jest tych stron

Równie dobrze skoro po wpisaniu danej frazy w przeglądarce od razu są te strony jak na widelcu, to mogliby je zamykać a tego nie robią, dlaczego ? Ktoś kto mógłby to zrobić ma w tym jakiś zysk

Jako że akurat ta branża to mój konik, nie do końca zgodzę się z tym że w google nie można znaleźć nielegalnych filmów i seriali. Tak naprawdę to poleciały serwisy, których ruch z Google i tak był bardzo mały, kiedy pominiemy zapytania typu "chomikuj + nazwa filmu/serialu". Te strony, które żyją z ruchu w Google nadal mają się bardzo dobrze. Przykład to fraza "Gra o Tron" link:

https://www.google.pl/search?q=gra+o+tron

gdzie na top10 mamy aż 3 linki do różnych stron z tym serialem online, które są na 3,4 i 5 miejscu. Te linki są wyżej niż oficjalna strona HBO.

Uwalenie chomikuj czy peb to zagranie wg. mnie czysto marketingowe aby google mogło puścić newsa że walczą z piractwem. Bo zarówno peb jak i chomikuj świetnie sobie poradzą - będzie widać to w alexie.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

To taka walka na pokaz, zawsze wymieniane są większe serwisy które i tak znane są "z marki" i generują wejścia z klawisza lub innymi kanałami, korpogoogle musi w temacie robić pokazówki bo inaczej lobby filmowo/nagraniowe dobrało by im sie do tyłka

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tak jak pisałem każda fraza to osobna wyszukiwarka, wystarczy odfiltrować z fraz (wyszukiwarek) to co zawiera "watch online", "full movie", itp i strony, które zawierają playery. Cracki ? "crack" i kasujemy wszystko co ma w kodzie linki "crack download", prowadzi do zipów, rarów itp. Przygotować wytyczne na to to kilka h roboty i można siekać.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Tak jak pisałem każda fraza to osobna wyszukiwarka, wystarczy odfiltrować z fraz (wyszukiwarek) to co zawiera "watch online", "full movie", itp i strony, które zawierają playery. Cracki ? "crack" i kasujemy wszystko co ma w kodzie linki "crack download", prowadzi do zipów, rarów itp. Przygotować wytyczne na to to kilka h roboty i można siekać.

kilka godzin roboty i to poszło w cholerę stoi gotowe i już jest zaindeksowane :P

no chyba że sobie to wyobrażasz tak że będzie wpisując np GTA 5 crack download 0 wyników wyszukiwania :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności