Skocz do zawartości

Dodatkowe punkty za wejście z linku czy bannera

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem jak wy tak szybko zdobywacie te punkty. ja mam bannery od ponad miesiaca i mam tylko bodajze 50 punktow. dziennie ten banner wyswietla sie kilkatysiecy razy... ;-) cos słaby target mam ;-( chyba sobie wrzuce wiekszy banner do phpadsnew i sprawdze liczbe klikow...

• 4 tygodnie później...

Bardzo mi się podobają takie jak poniżej rozwiązania mające na celu zdobywanie punktów. Jeden z Użytkowników po prostu napisał własny tekst i umieścił go na własnej stronie ;)

Otwarty Katalog Internetowy - bezpłatny katalog stron www tworzony wyłącznie przez Użytkowników    

W przeciwieństwie do katalogów prowadzonych przez komercyjne portale w Otwartym Katalogu Internetowym jest możliwość kontrolowania wyglądu swojego wpisu, a nawet jego usunięcia, jeżeli nie będzie już potrzebny. Nieprzypadkowy zestaw stron garantuje szybkie dotarcie do poszukiwanych informacji.

W razie potrzeby można skorzystać z mechanizmu promocji własnej strony. Wartością dodana są kopie katalogu na wielu stronach internetowych oznacza to, źe nas wpis pojawi się nie w jednym ale w w wielu miejscach w internecie. Obecnie istnieje już kilkanaście kopii ale ich ilość stale rośnie

Dał w teksie linki do link.php?id=XX i wszyscy są zadowoleni. Katalog jest popularyzowany a jemu przybywa punktów.

Gratuluję! ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Heh, widzę Piotrze, że wydobyłeś post z głebokiego archiwum ;) - rozumiem, że poniekąd w odpowiedzi na moje narzekania w innym wątku. No cóż, podtrzymuję opinię, że propozycje OKI w zakresie punktowania (czytaj: wykorzystania w realizowanych projektach pozycjonerskich=rozwój katalogu) są niewystarczające.

i wszyscy są zadowoleni

Eee, nie przesadzaj ;)

Heh, widzę Piotrze, że wydobyłeś post z głebokiego archiwum

Cóż, to post dotyczący akurat systemu punktów ;)

rozumiem, że poniekąd...

Poniekąd tak ;)

rozwój katalogu

Owszem, rozwój katalogu jest uzależniony od systemu punktowania i jak najbardziej zgadzam się z Tobą, że nie wszyscy mogą umieszczać bannery a nawet linki tekstowe, nie wszędzie są też skuteczne. Przez rozwój rozumiem możliwie jak najskuteczniejsze zablokowanie przed ich nabijaniem.

Jednak przez rozwój rozumiem także moderację samego katalogu (wstęp do niej zawarłem już na forum) a tu zapewniam Cię że sprzedaż punktów spowoduje ogromne problemy (zasada płacę za punkty = dam wpis tam gdzie mi się podoba).

Eee, nie przesadzaj

No, dwie osoby napewno są ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

sprzedaż punktów spowoduje ogromne problemy

Tak, ten pomysł już upadł z racji Twoich planów i rzeczywiście kłopoty/zależności z tego wynikać mogą. Dlatego bardzo ogólnie podrzucam hasło opracowania alternatywnego do zestawu banner/link tekstowy "programu partnerskiego". Pojęcia nie mam co to mogłoby być ;) , ale niech to nie będzie wyłącznie punkt za zakup towaru/usług. Dostrzegam taką potrzebę, ponieważ siedzę w niszowych tematach, które tym bardziej wymagałyby solidnego wsparcia seo. OKI jest wygodnym narzędziem, z którego nie mogę skorzystać "bo ludzie nie klikają", a jednocześnie nie mogę sobie pozwolić na nachalne wciskanie bannerów pod kursory.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności