Skocz do zawartości

Wkurzający klienci

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

Ale mnie dziś wkurzył jeden klient.

Od ponad pół roku jego strona na wszystkie frazy TOP3. Strona totalna kaszana, zero podstron, na jakimś gów... kreatorze nazwa.pl, tylko kilka zdań i adres. Aż sam się dziwie jak udało się wypypozycjonować takie coś na średnio trudne frazy. Budżet "przeogromny" - 200 zł miesięcznie.

Po ostatnim pingwinie strona na tydzień wyleciała w niebyt, ale wróciła i siedzi stabilnie. Oczywiście w pierwszy dzień wylotu komórka czerwona od telefonów od typa. Jak po powrocie fraz zasugerowałem mu, że dobrze byłoby zmienić stronę na normalną - wielka obraza, bo strony konkurencji nie wypadły (serwisy po kilkadziesiąt, kilkaset podstron) i że obecna strona "jest dostosowana do marketingu" a nowa nie będzie i w ogóle to nie chce mu się ze mną kontaktować itp

I weź takiego dziada to najchętniej wywaliłoby się do czterech diabłów...

Jakie macie przygody z klientami, których najchętniej kopnęlibyście w 4 litery?

Budżet "przeogromny" - 200 zł miesięcznie

Zrób mu promocję na kolejny rok za 99,90, powinno załagodzić sytuację.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

I nie zapomnij na święta dorzucić jakiegoś prezentu w postaci 25 letniej Whiskey czy podobnego.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

jako przykład słabego serwisu, który nie spadł w wynikach podaje Oferia.pl - no tak przecież to słabiutka stronka, która nijak może się równać z jedną podstronką wygenerowana w kreatorze nazwa.pl

Z ceny schodzić nie będę w końcu dzięki jego honorarium mogę opłacić kredyt, zapłacić za przedszkole i niańkę dla dziecka i jeszcze zostaje na ropę do samochodu. Ale Whiskey w ramach przeprosin się należy :)

I weź takiego dziada to najchętniej wywaliłoby się do czterech diabłów...

Może zastosuj inną taktykę czyli Klient nasz Pan? Przecież to On płaci na Twój kredyt, przedszkole, niańkę i jeszcze zostaje na ropę. Traktuj klientów tak jak sam chcesz być traktowany

;)

Mnie często klienci straszą sądami a ja wówczas grzecznie podaję namiar na dobrego adwokata. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@up, Święte słowa. Jak autorowi klienci się nie podobają to niech ich zmieni lub sam zmieni pracę.

P.S. Pomijam "ukrytą" przechwałkę dotyczącą skuteczności ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Powiedz mi tylko jedno, czy ktoś Cię zmusza do takiego klienta? Dlaczego nie robisz tych z budżetami 20k i super wypaśnymi stronami, które nie są zrobione generatorem nazwy?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@up bo jest za cienki w uszach?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności