Skocz do zawartości

M3F!U

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)

Jest to moja pierwsza wizyta na waszym forum, dość pobieżnie przejrzałem też zawartość niektórych tematów, to co jednak mnie uderzyło po oczach to duża dawka zrozumienia, a także sympatii dla nowych osób u Was i postanowiłem niecnie wykorzystać to (a raczej spróbować to zrobić) zasięgając Waszej opinii.

Otóż jestem na V roku studiów i przymierzam się do pisania pracy magisterskiej. Tak dokładniej to jestem jednak dopiero na etapie wybierania tematu. I pomyślałem właśnie o tematyce SEO.

Rok temu w okresie letnim odbywałem praktyki dwumiesięczne w firmie zajmującej się produkcją komponentów reklamy zewnętrznej (ot, kasetony, witacze, materiały POS). Nie pracowałem jednak w dziale produkcyjnym, a właśnie odbywałem praktykę z działań pozycjonerskich ich produktów(praktyka bezpłatna, byłem zdeterminowany jednak zdobyć jakieś swoje pierwsze doświadczenie zawodowe). I właśnie wtedy po raz pierwszy zetknąłem się zawodowo z SEO i zdobyłem jakąś wiedzę z zakresu link build, a także optymalizacji zaplecza. Na ile była to fachowa wiedza - ciężko mi powiedzieć, bo nie mogłem tego skonfrontować dotychczas z innym miejscem pracy. Potem wakacje się skończyły, wróciłem na studia, złapałem jakąś pracę tymczasową z zakresu działań merchandisingowych i porzuciłem pozycjonowanie, choć tematyka ta zawsze siedziała mi gdzieś na końcu głowy. Dlaczego? Może dlatego, iż wiem, że ludzie mogą z takich działań się utrzymywać, zarabiać na życie, pracujać de facto w domu, będąc szefem samym dla siebie (takie przynajmniej odniosłem wrażenie).

No i tak właśnie sobie pomyślałem, że może najwyższa pora wrócić do tego, a praca dyplomowa mogłaby być świetnym powodem do przypomnienia sobie tego wszystkiego, a także być motywatorem do nabycia dodatkowej wiedzy.

Nie przedłużając już - wracając do sedna pracy - chciałem Was zapytać, czy uważacie że temat działań pozycjonerskich mógłby się nadawać do pisania pracy dyplomowej? Czy by to nie było tak, że napisałbym 30 stron i wyczerpałbym kompletnie temat? Po krótkiej rozmowie z promotorem doszliśmy do wniosku, że można by to zorganizować w taki sposób, że założyłbym jakiś serwis i zarządzał jego treścią. I to byłby punkt wyjściowy do badań. Obserwować jak poprzez zarządzanie jego treścią, poprawia się pozycja serwisu. Mam jednak wątpliwości czy nie rzucam się z motyką na słońce. Czy coś takiego (wiadomo, że 12-miesięcy nie mam) może się powieść?

A może mielibyście własne wizje jakby można temat SEO pociągnąć? Chętnie bym wysłuchać opinii osób, które się tym zajmują zawodowo i mają z pewnością większe doświadczenie i wiedzę ode mnie.

Pozdrawiam,

Mateusz.

WiTajjj serdecznie :paker: super pomysl, raczej by to wypalilo..

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności