M_a_T Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Powiedzcie mi kto naszym krajem rządzi - Polacy czy też zagraniczne firmy? webmat.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansenator Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 a o ile mnie pamięć nie myli jesteś w USA. Tak to wygląda w USA. U nas Amazon zatrudnia, a w USA koncern właśnie ogłosił nietypowy program - każdemu pracownikowi, który zdecyduje się odejść z firmy, wypłaca dodatkowe pieniądze. I to nawet 5 tys. dolarów! https://www.biztok.pl/biznes/amazon-placi-bys-odszedl-z-firmy-a-w-polsce-ruszyla-rekrutacja_a15953 Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_T Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 dodatkowe pieniądze. I to nawet 5 tys. dolarów znając polskie realia dostaliby maksimum 500 ... złotych webmat.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dargre` Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja tam Amazon nie jestem, wielkim milionerem też nie, ale też prowadziłem firmę i moi w sumie też niewykwalifikowani pracownicy zarabiali u mnie 3000+ na rękę i to 15 lat temu. A było ich na stałe jakieś 20 sztuk. Najlepiej zarabiał chłopak, który uciekł z domu po zawodówce i u mnie uczył się fachu, przy czym był grzeczny, sumienny i po prostu mu się chciało. Potrafił 5-6K wyciągnąć. Dziś sam jest szefem we własnej firmie i moim serdecznym kolegą od lat. Ja sam w sumie też nieźle na tym wychodziłem, na tyle, że przez 10 lat żyłem jako rentier, a z zarobku i tak jeszcze połowa dziś została. Można? Można. Tylko trzeba być człowiekiem a nie bandą darmozjadów chowających się za jakimś bezimennym Zarządem o nieoganiczonej, dzikiej zachłanności na kasę. Trzeba mieć wystarczającą klasę, żeby nie być pazernym na ciuchy od Armaniego, w których i tak większość pozerów wygląda jak idioci, i które to w dodatku są mało wygodne. Trzeba mieć klasę, żeby zamawiać w restauracji wino za rozsądną cenę a nie za 500 PLN butelka, której zawartość i tak nie potrafi się odróżnić od zawartości flaszki za 25 PLN w sklepie. A iluż takich tępych biznesmenów, prezesów ja widziałem w życiu to trudno nawet zliczyć. Zaskoczył to mnie w zyciu raz jeden z wiceprezesów molocha KFC, człowiek bardzo skromny o bardzo małych wymaganiach, pewnie dymany przez resztę Zarządu do bólu. Tak też bywa. Sorry, nie odpowiadam na PMy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_T Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 @up ilu jest takich, zliczymy ich na palcach jednej ręki, góra dwóch? webmat.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortunately102 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 tyle narzekania, to ja powiem o sobie moze. Pracuje teraz w Australii i tutaj polgodzinna przerwa czyli lunch jest nieplatna, czyli pracuje codziennie 8,5h. Jesli chcesz miec 2 legalne prace, to druga Ci opodatkuja na ok 48%. To tylko dwa ciekawe przyklady jak w kraju pierwszego swiata wyglada praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_T Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 A ile zarobisz w tej pierwszej legalnej pracy? Tyle co u nas czyli około 400 euro na rękę? webmat.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortunately102 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 minimalna w sydney z tego co slyszalem to jest ok 800$ na tydzien wynajecie pokoju w sredniej okolicy ok 220$ na tydzien plus oplaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_T Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Czyli przepaść w porównaniu do zarobków w Polsce. webmat.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 [...] Jesli chcesz miec 2 legalne prace, to druga Ci opodatkuja na ok 48%. To tylko dwa ciekawe przyklady jak w kraju pierwszego swiata wyglada praca To nie specjalnie więcej jak w Ojczyźnie Ale siła nabywcza pensji pewnie ze 3x większa.. Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_T Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ale siła nabywcza pensji pewnie ze 3x większa.. Łudzisz się, że coś się zmieni u nas? webmat.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Łudzisz się, że coś się zmieni u nas? Patrząc z perspektywy kilkunastu, kilkudziesięciu lat, mimo wszystko jest u nas coraz lepiej. Nie wszyscy potrafią się dostosować wolą wspominać, że było lepiej. W ostatnią niedzielę rozmawiałem z 75 letnim gościem. Mówił jak bardzo żałuje, że nie zapisał się kiedyś do MO, teraz miałby ciepłą emeryturę, nie martwił by się. Do Milicji chcieli go przyjąć bo efektownie komuś obił mordę i wszyscy byli pod wrażeniem. Zwróćcie uwagę jak często ludzie (na ogół starsi) żałują, że nie zrobili tego czy tamtego. Żyją wspomnieniami a nie rzeczywistością. Rzeczywistość jest tu i teraz. Jak mówi nasz forumowy klasyk jest jak jest a nie tak jak powinno być. Warto żyć tym co jest teraz a nie biadolić, że mogłoby kiedyś być inaczej albo, że może będzie lepiej ale teraz jest do d.py. Cieszyć się tym co się ma i twardo stać na ziemi. e: mały błąd trzeba było poprawić. Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Już teraz rozumiecie dlaczego Amazon przeniósł się z raichu do nas, tam też płacili trochę ponad najniższą krajową, ale tam najniższa krajowa jest odrobinę wyższa i w innej walucie. Przy obecnych cenach transportu opłaca im się zrobić te pare kilometrów więcej udrażnianie kanalizacji Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 @up, podobnie zrobiło 3M (z Anglii się przenieśli tutaj) i wielu innych. Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kesherek Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Odnośnie Amazon: https://epoznan.pl/news-news-53992-Amazon_pracownicy_zglaszaja_nieprawidlowosci_zwiazkowcom_z_Solidarnosci skuteczny pas masujący poprawiający twoją sylwetkę, a na bóle pleców nowoczesny fotel masujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.