unnamed Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Bronienie Amazona jest bezsensowne w moim odczuciu Oczywiście że tak. Amazon obroni się sam. My musimy bronić ludzi. Dajmy im szanse. Niech jadą do Anglii, niech wstają o 4 rano żeby dotrzeć do pracy na 7, niech pracują po 20 godzin tygodniowo bo nie znają się na robocie i nie znają języka, niech mieszkają po 6 osób w pokoju żeby ciąć koszty, niech żywią się tylko w marketach bo są obniżki na mleko i makaron. Zgadzam się - zarobki są niewielkie a wręcz głodziwe ale skarżenie się na warunki pracy a takie same warunki są na całym świecie w amazonie to drugie ps. sytuacja z pierwszego akapitu to sytuacja mojego kolegi który zostawił pracę za 1800 na rękę bo "było ciężko" i pojechał do Anglii w sierpniu. Od listopada jest w Polsce i z uśmiechem na gębie chodzi do poprzedniej roboty a na hasło "robota w anglii" śmieje się i puka w głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansenator Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Trzeba by jeszcze dostosować dochody prezesów, zarządu i prawników do dochodów na poziomie mniej abstrakcyjnym. A kto to ma zrobić? Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Trzeba by jeszcze dostosować dochody prezesów, zarządu i prawników do dochodów na poziomie mniej abstrakcyjnym. Idźmy dalej. Dostosujmy płace wszystkich do jednego poziomu. Będzie sprawiedliwie? forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_T Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Podobno na miejsce tych co się zwolnili mają zatrudniać Ukraińców. W sumie to nie jest dziwne bo przecież nikt z zachodu za tak niewolnicze stawki by nie pracował. webmat.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansenator Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 za tak niewolnicze stawki Niewolnicy dostawali jedzenie za pracę i to nie za dużo. Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_a_T Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 jedzenie za pracę i to nie za dużo Te płace prócz opłat również ledwo co starczają na jedzenie. webmat.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansenator Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 ledwo co starczają na jedzenie. Tego nie wiem, próbowałeś za taką płacę żyć? Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 @Szlaf ilu pracowników - etatowych, nie na zlecenie czy o dzieło - zatrudnia Twoje wielkie przedsiębiorstwo zwane samozatrudnieniem? Pytam tak z ciekawości.. bo z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że jesteś człowiekiem, który nigdy nikogo na umowę o pracę jeszcze w życiu nie zatrudnił i jest zwolennikiem tzw. umów śmieciowych.. w końcu od nich nie trzeba tylu składek odprowadzać - "niech se pracownik do skarpety odkłada i cieszy, że mu dałem robotę" - i do tego nie ma norm co do stawek, bo "nie będzie Ci tu żaden skakał o podwyżkę".. Mam propozycję @Szlaf - idź na tydzień do "pracy" do amazona i opisz nam później swoje pozytywne wrażenia myślę, że to raj dla Ciebie - nauczysz się paru nowych chwytów "prawdziwego pracodawcy" Amazon nie bez powodu zainwestował w Polsce - wiedzieli, że takie numery, które trzeba nazywać po imieniu "wyzyskiem" przejdą bez mydła a urzędy pracy tylko przyklasną.. może niech od razu wprowadzą system motywacyjny rodem od Koreańczyków.. tu https://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140916/POWIAT10/140919600 do poczytania i posłuchania o super systemie motywacyjnym z premią 10 zł Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Polacy zwalniają się z Amazona. Zastąpią ich Ukraińcy? https://finanse.wp.pl/kat,1035863,title,Polacy-zwalniaja-sie-z-Amazona-Zastapia-ich-Ukraincy,wid,17076898,wiadomosc.html HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bori79 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Nie wiem jak w innych miastach ale Ukraińców od wybuchu u nich wojny we Wrocławiu jest bardzo dużo. Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki: KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 f ilu pracowników - etatowych, nie na zlecenie czy o dzieło - zatrudnia Twoje wielkie przedsiębiorstwo zwane samozatrudnieniem Odpowiadam. Nie wiem. Mam udziały w kilku firmach i sam się nie zatrudniam. Ja już pracę traktuję jako hobby. Pracuję ale nie muszę. bo z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że jesteś człowiekiem, który nigdy nikogo na umowę o pracę jeszcze w życiu nie zatrudnił i jest zwolennikiem tzw. umów śmieciowych.. w końcu od nich nie trzeba tylu składek odprowadzać - "niech se pracownik do skarpety odkłada i cieszy, że mu dałem robotę" - i do tego nie ma norm co do stawek, bo "nie będzie Ci tu żaden skakał o podwyżkę Odpowiadam. Twoje wnioski są błędne. idź na tydzień do "pracy" do amazona i opisz nam później swoje pozytywne wrażenia  myślę, że to raj dla Ciebie Odpowiadam. Nie muszę. Ciężką fizyczną pracę mam już za sobą. Znam życie i dlatego tak piszę. Wychodzę z założenia, że lepiej mieć pracę i 1500 zł jak siedzieć w domu i nic nie mieć. A czy Ty znasz ciężką fizyczną pracę za małe pieniądze? Teraz ja wnioskuję, że chyba nie. Jeśli chcesz coś osiągnąć w życiu musisz za..erdalać. Tak na marginesie. Już nasi emigranci zaczynają wracać z UK. Niedobrzy angole wreszcie się ockneli. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kayman Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Wychodzę z założenia, że lepiej mieć pracę i 1500 zł jak siedzieć w domu i nic nie mieć. błędne, podszyte strachem założenie prowadzące do pozostania na stałe w ciężkiej pracy za 1500 Mapy, plany, schematy, zdjęcia czyli typowe oraz nietypowe wykorzystanie LeafLet.js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansenator Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 błędne, podszyte strachem założenie A jakie widzisz odważne? Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 błędne, podszyte strachem założenie prowadzące do pozostania na stałe w ciężkiej pracy za 1500 Jesteś w błędzie. Człowiek ambitny, pragnący coś osiągnąć 1500 zł. będzie traktował jako doświadczenie życiowe i odskocznię do polepszenia zarobków . Tylko nieudacznicy pozostają nadal przy takich zarobkach. Prosta selekcja. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 @Szlaf czyli reasumując: nie zatrudniasz, nie zap*erdalasz, uważasz, że 1500 to solidna płaca - w myśl "ciesz się fizolu, że masz pracę i zap*erdalaj bo na twoje miejsce jest 100 chętnych", jesteś "udziałowcem" i masz bardzo "zdrowe" podejście do pracownika.. to wszystko pasuje mi jedynie do tych wybitnych orłów z Wiejskiej.. z którego ugrupowania jesteś? Odpowiem Ci na Twoje pytanie - znam fizyczną pracę - pracuję od 20 lat - i jak trzeba to zap*erdalam fizycznie na równi z moimi pracownikami. Dzięki temu o poranku myjąc zęby patrzę w lustro bez wstydu i z dumą bo doszedłem do tego co mam przede wszystkim własną pracą i rękoma po drodze nie dymając nikogo bez mydła. Swoją drogą Są rejony w Polsce gdzie 1530 na rękę to majątek. Nie należy smiać się z biedy innych. Ty moze nie pójdziesz pracować za taką kwotę ale są ludzie co pójdą z chęcia. Nie wiem dlaczego w Polsce jest nagminne wyśmiewanie się z biedy innych ludzi. w sensie w tych rejonach sami nieudacznicy?? Grubo pojechałeś.. Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.