Skocz do zawartości

Pomoc o wybrnięcie z problemu

soren1234

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi mi sprawdzenie ile razy od czerwca slowa kluczowe w umowie byly w top 10 w google i czy jest mozliwosc falszowania takich raportow, bo jak wiemy stronka nie istniala w katalogu chyba od sierpnia, to tez nalezy sprawdzic...

chodzi o to że firma nie chciała rozwiązać umowy,i naliczone jest ponad 10tyś zł.

mimo że strona nie była w indexie ciągle przychodziły faktury.

i jak coś takiego udowodnić?

Chodzi o to ,aby sprawdzic czy rzeczywiscie slowa kluczowe byly( badz nie) w top 10, bo chodz strona wyleciała z indeksu to i tak była pozycjonowana, a firma pozycjonujaca przysyłała raporty i faktury z cholendarnymi kwotami,Teraz trzeba im przedstawic czarno,na bialym ze tak nie bylo... Ale problem tkwi w tym jak im to udowodnic...?

Może podaj nazwę firmy bo problem brzmi znajomo ...

W każdym razie wątpie aby google prowadziło historię SERP dla słów kluczowych twojej stron www, nie łudź się, że uda ci się w tej sprawie do nich skontaktować, po prostu rozłożą ręce.

No i oczwiście skąd te raporty pochodziły ? z jakiegoś serwisu zewnętrznego monitorującego czy może z ...tej firmy...z kapelusza ?

Jeżeli z serwisu zewnętrznego to raczej wystarczy się zalogować i poszukać w historii, serwera nie oszukasz.

do google nic nie dostaniesz.

jeżeli dostawałeś raporty, to pewnie dostałeś też jakiś dostęp do panelu monitoringu.

Każdy plik można dowolnie zmodyfikować pdfy także, więc stworzenie fikcyjnego raportu nie jest problemem.

webpozycja to chyba jedyna opcja żeby sprawdzić archiwalne dane.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Trochę tego nie rozumiem... Jak można zlecić pozycjonowanie i nie pofatygować się o minimum "nadzoru" w monitorowaniu pozycji. Mało wiem ale zazwyczaj gdy zlecam pozycjonowanie proszę o dostęp do panelu w którym mogę monitorować pozycję, do tego we własnym zakresie je sprawdzam by mieć porównanie ( jest sporo narzędzi darmowych jak i odpłatnych za niewielkie pieniądze) i oczywiście GTW i analytics.

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

Można, sam mam klientów, którzy żyją od raportu do raportu, mają analytics, webmaster, panel i się w ogóle tam nie logują. Zawsze fajnie mieć kopie takich raportów dla tych "którzy się obudzą", natomiast nie mam takiego obowiązku trzymania tego w nieskończoność po zakończeniu umowy.

Ostatnio też klient przypomniał sobie, że chciałby raport - a umowa wygasła nam w lipcu, czy sierpniu i panel nie był wyznacznikiem do umowy, był tylko dodatkiem, gdzie sam sobie wpisywał frazy, które chciał monitorować, w zasadzie panel był dla niego, więc hmm... sorry.

Ale z tego, co widzę tutaj to powinni przedstawić Ci takie raporty, ewentualnie weź dostęp do Google Webmaster Tools, skoro jest ban - bo dla mnie to jest jednoznaczne z brakiem w indeksie, to musiał przyjść jakiś komunikat z Google.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Powiem tak jestem zupełnym laikiem w tych sprawach, to moja pierwsza prywatna strona i pierwsze pozycjonowanie, nie miałam pojecia,że powinnam od nich zadać dostepu, a i owszem raporty przychodza wraz z fakturami, ale tak jak ktos wczesniej powiedział... z kapelusza, Może temat jest komus znany... PROGRES INTERACTIVE. Po prostu muszę udowodnić,że usługa została zle wykonana,ale nie mam pojecia jak sie za to zabrac, znalazłam to forum i liczę na jakakolwiek pomoc,czy porade inaczej ponad 13 tyś za 5 miesiecy pozycjonowania przyjdzie mi zapłacić...a moj budżet tego nie wytrzyma.Moze ktos z Was po ludzku wytłumaczy gdzie znajde odpowiedzi na te pytanie..

Pokaż stronę może być na priv, musisz ją sobie zweryfikować w Google Webmaster Tools, do tego potrzebny jest dostęp ftp, lub dostęp do rejestratora domeny lub np. mail który widzisz w analytics, wtedy będzie można coś wnioskować.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności