Skocz do zawartości

Hosting Filmów Video

michalszn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam serwisu który prowadzi hosting filmów video, taki jak Youtube czy Vimeo, ale który zapewnia prywatność filmów czy dostępność po wykupieniu. Vimeo ma taką opcję żeby wyśweitlać filmy tylko na 1 domenie, jednak vimeo usuwa moje filmy, nie są zgodne z polityką vimeo.

Czyli szukam serwisu gdzie mogę wgrać filmy różnej treści - zarabianie online - oraz ustawić je żeby były prywatne lub dostepne do wyswietlania tylko na mojej domenie. yutube i vimeo nie spelnia swojej funkcji, na youtubie mozna filmy ustawic prywatne, ale dodatkowo trzeba sie logowac do youtuba danym loginem zeby je obejrzec lub trzeba przydzielac loginy ktore moga obejrzec kurs przykladowo zawierajacy 100 filmow..

Dziekuje i pozdrawiam.

Dziekuje i pozdrawiam.
Własny VPS z serwerem HTTP z modułem streamingu + system dostępowy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dailymotion też oferuje hostowanie filmów, ale trudno powiedzieć jak jest z akceptowalnością treści. No i za darmo to nie jest. Na VPS-ach trochę mało miesca na dysku. U Hetznera, w najlepszej opcji 80 GB (za ok. 80 PLN), no ale jak ktoś się zmieści to czmu nie....

Tyle, że video zawsze musi być dostępne publicznie. Moduły streamingu HTTP, czy to Apache, czy Nginx, czy Lighttpd nie ustrzegą przed downloadem, wystarczy pogrzebać w headerach HTTP, dopisać trochę kodu w PHP.

Tylko poprzez protokół RTMP można zabezpieczyć to konkretnie.

I tu pojawia się jeszcze opcja streamingu przez Cloud Amazon S3. Nie jest to specjalnie drogie jeśli nie streamuje się tysięcy filmików. Sam mam u nich konto pod testy. Spoko działa zarówno jako streaming HTTP jak i RTMP.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

nie ustrzegą przed downloadem, wystarczy pogrzebać w headerach HTTP, dopisać trochę kodu w PHP.

Przed zapisem na dysku to tak, ale przed nieautoryzowany dostępem np z konta po opłaceniu to się ustrzegą. Oczywiście nie może wtedy być bezpośredni dostęp do danego zasobu z poziomu HTTP, ale przez oprogramowanie pośredniczące nie koniecznie w PHP które będzie weryfikować żądanie = klienta i dane wysyłać....

--

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności