Skocz do zawartości

www.i-sklep.pl czy warto

pet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Bardzo poważnie podchodzę do tematu wyboru sklepu i nie stać mnie na rozczarowania. Od jakiegoś czasu prowadzę rozmowy z firmą i-sklep.pl w związku ze stworzeniem sklepu na moje potrzeby. Aktualnie 7 tys produktów docelowo kilkadziesiąt tysięcy. Planuje zatem spory ruch. Aktualnie sklep jest na platformie sote, ogromny błąd, że wybrałem ten silnik, nie będę się tu rozwodził. Czy macie doświadczenie lub możecie polecić odpowiedni skrypt sklepu, który będzie miał bardzo wydajny silnik, SEo friendly i skrypt na tyle elastyczny aby móc go rozbudowywać o kolejne funkcjonalności. Wydajność, funkcjonalność (administracja, user), bardzo szybka wyszukiwarka dynamiczna (wzór x-kom.pl), RWD, mobile friendly. Wracając do sklepu i-sklep.pl, podobno mają swoje rozwiązania dedykowane, jednakże mam trochę wątpliwości co do stosunku ceny do jakości i wydajności. Za podstawową wersję sklepu, mocno okrojoną życzą sobie kilkadziesiąt tysięcy złotych netto + zaprojektowanie i wdrożenie layoutu. Miałem okazję otrzymać dostęp do wersji demo panelu administracyjnego i sklepu i nie jestem zachwycony. Za takie pieniądze oczekiwałem czegoś Wow, a skończyło się na spadku humoru. Cały panel i wszystkie funkcje obleciałem w niecałe 40 min, sklep mocno ograniczony i wymaga mnóstwo nowych implementacji, który zwiększają cały projekt o ponad polowe. Koszty ogromne.

Tak więc pytam się szanownych forumowiczów, którzy potrafią mi obiektywnie i profesjonalnie doradzić, jaki silnik wybrać? Na sklepie docelowo będzie bardzo dużo produktów, silnik sklepu musi mieć zaimplementowane wiele funkcji, które zoptymalizują wyszukiwanie produktów oraz obsługę sklepu. Wszystko musi wyglądać bardzo nowocześnie, zgodnie z najnowszymi standardami ale przede wszystkim szybkość i funkcjonalność są tu czynnikami najważniejszymi.

Masz wymagania - to będzie to kosztować, właśnie takie masowe rozwiązania jak sote dają złudzenie że dopracowany sklep pod klienta, z super indywidualna grafika i RWD..... i innymi bajerami można mieć za 3000,00 PLN.

Jeżeli firma ma konkretne rozwiązanie dla ciebie za dużą $$$ to poproś o klauzę w umowie, że jeżeli nie spełnią wymagań to zwracają tobie kasę - np sklep nie będzie miał szybkiego dynamicznego szukania produktów.

Lapiech, takie rozwiązania jak sote/shoper dają złudzenie, że sklep ze wszystkim można mieć za 2k, a fanboye prestashop oraz woocommerce pomagają uwierzyć, że da się to mieć za darmo.

Pet, widocznie mocno podnieśli cenę podstawowego pakietu, bo jeszcze około roku temu ja otrzymałem wycenę na mniej więcej 6-8k netto (już dokładnie nie pamiętam).

Pewnie jak w każdej firmie z rozwiązaniami dedykowanymi, cena jest zależna od tego co klient "wymyślił" aby dla niego dorobić w standardowym mechanizmie. A pomysłowość klientów nie zna granic tak długo, aż nie zobaczą ile to $$$$ kosztuje.

Faktycznie, cena ich mnie mocno wystraszyła biorąc pod uwagę co zobaczyłem w panelu, szukam w sumie silnika sklepu za którego użytkowanie nie będę musiał płacić abonamentu a cena za cały projekt nie przekroczy 20-30 tys zł. Pod warunkiem, że będzie wszystko co zaplanowałem, nie są to jakieś wydumane funkcjonalności, sporo zmian ma za zadanie usprawnić wyszukiwanie i pracę ze sklepem po stronie klient i administrator. W najgorszym wypadku zdecydują się na jakiegoś gotowca z supportem i częstymi aktualizacjami. Ważne aby to było szybkie i w miarę funkcjonalne. Czekam na dalsze komentarze od Was :)

P.S. Miałem przez około rok do czynienia z IAI, jednakże nie było mowy aby wprowadzić coś swojego, kontakt z supportem i ich reakcja to kosmos nie do ogarnięcia, nie mówi już o jakimkolwiek dodzwonieniu się. W sumie sam sklep w miarę szybki, ale znowu brakuje wielu funkcjonalności, których moim zdaniem nie powinno zabraknąć w tak rozbudowanym silniku. Głupie pokazanie kodu produktu na karcie produktu jest dla nich barierą, a to podstawa przy komunikacji z klientem jeśli sklep ma kilkanaście tysięcy produktów na starcie.

Odradzam... Tylko tyle mogę napisać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Pamiętaj, żeby zapytać o dostęp do kodu. Dobrze jak nie jesteś uzależniony tylko od jednego wykonawcy w kwestji rozwoju oprogramowania.

Filmy animowane typu explainer video. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Organizujemy bezpieczny import z Azji do krajów Unii Europejskiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności