Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 dużej ilości linków

borys3k

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam stronę, która ma kilka oddziałów zamiejscowych (miast). Oddziałów jednak przybywa i trzymać wszystko na 1 stronie nie ma sensu, bo się miksują aktualności itp rzeczy. Plan jest taki, aby zrobić dla każdego oddziału stronę (ten sam szablon i układ, ale informacje dla danego oddziału - każdy oddział to nowy WordPress). Chcę te podstrony zrobić nie na subdomenach, ale na katalogach: domena.pl/oddział. Tu pojawiają się 2 pytania:

1. Część stałej treści będzie się powtarzać - zawartość podstron z kierunkami kształcenia są takie same. Czy zostawić ogólny opis na podstawowej stronie i ustawić te linki jako kanoniczne? Czy może strona w katalogu będzie traktowana jako odrębna i nie będzie dublowania treści (choć nadal wszystko będzie w 1 domenie).

2. Co zrobić z dużą ilością przekierowań? Aktualnie 14 oddziałów jest na 1 stronie i są one pozycjonowane. Przeniesienie ich na nowe podstrony zmieni linki. W htaccessie to robota głupiego. Jak sądzicie - czy wtyczka typu Page Links to załatwi sprawę? Nie wiem w sumie czy robi ona przekierowanie 301, bo nie jest to opisane na stronie wtyczki. Tych podstron będzie sporo, dlatego się zastanawiam co z nimi zrobić.

Z góry dziękuję za sugestie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności