Skocz do zawartości

Optymalizacja strony dla Google Adsense

didablju

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mam zoptymalizować stronę aby przynosiła jak najwięcej dochodów.

Nic nowego nie powiem: czytać forum, kombinować samemu.

Porada na szybko:

Dałbym reklamę (jakaś pozioma lub kwadratowa) bezpośrednio pod tymi obrazkami "express", "gazeta pomorska". Pamiętaj, że musi być jakiś odstęp od obrazków (o tym też na forum znajdziesz). Reklamę zrób nieodróżniającą się od tekstu.

Możesz się jeszcze zapoznać z tym

https://www.poynterextra.org/eyetrack2004/about.htm

i samemu wyciągnąć wnioski. Ja nie podam gotowych rozwiązań, ale powiem, że udało mi się wyciągnąć kolejny procent z CTR. ;)

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam, mam strone na której jest po 400tysiecy odslon dziennie (...)

well... z tą ilością odsłon dziennie to chyba przesadziłeś i to grubo, AlexaRank pokazuje mi dla Twojego serwisu ok 10-20 tys. dziennie, oczywiście są to tylko szacunki itd. itp. ale - odnosząc do do własnych statystyk - wiem, że Alexa może mylić się no najwyżej o kilkadziesiąt procent, ale nie o 2000% ;) , sprawdź statystki - bo mi wychodzi, że tych odsłon jest między 10-20 tys. dziennie

Alexa może mylić się no najwyżej o kilkadziesiąt procent, ale nie o 2000%

Zaq na twoim miejscu nie mówiłbym tak pochopnie tego, Alexa ranking jest tak samo prawdziwy jak pozycje na onecie, bądź na wp.pl gdzie wszystko nawet o 5000% jest inaczej niż powinno być.

A zrobienie 400 tysięcy odsłon dziennie, nie jest problemem przy dobrze rozłożonej stronie 1 użytkownik może wyciągnać nawet do 80-100 odsłon.

Więc wystarczy 4000 unik i mamy 400000.

Jak na nową stronę to całkiem niezłe te wysokie pozycje, szczególnie podstrony o tapetach i grach online...

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Ktoś może nakablować. Żyjemy na takim świecie, gdzie trzeba się z tym liczyć. Ktoś nakabluje, zrobi na złość, zniszczy, naklika.

Oczywiście czasem nakablowanie jest słuszne, ale nie chce mi się kolejny raz o tym samym pisać.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

przciez nie chodzi po necie i nie szuka tych danych ?

Akurat w przypadku Polski nie jest tak trudno przejrzeć raz w tygodniu fora gdzie się pisze o Adsense.

Tak wiele tych miejsc nie jest.

P.S. A poza tym ja sobie nie życzę aby na forum były podawane tego rodzaju informacje.

trafiłem przypadkiem na tego posta bo zainteresowały mnie nagłe, wysokie pozycje podstron Twojego serwisu... może podzielisz się informacją jak tego dokonałeś... jeden z działów Twojego serwisu jest tuż za mną, mimo iż ja swój serwis pozycjonuję od kilku miesięcy (dokładnie od grudnia) :)

Może to nie forum do tego - można na chwilkę wskoczyć "na pozycję" np używając linkoropodobnych systemów - można nawet jakimś fuksem zostać na wysokiej pozycji - ale generalnie pogadajcie o tym za parę miesięcy :D

Pewne i stałe pozycjonowanie wymaga czasu i cudów nie ma. Są ew. takie "fuksy".

Sam tydzień temu uruchomiłem stronkę i już mam 370 uniq dziennie - w sumie bez żadnych zabiegów - parę linków na innych moich stronach. Ale czy to tak zostanie - nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności