Skocz do zawartości

pie.....ny spamer

infobank

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Witam,

o ile się nie mylę, to był gdzieś temat gdzie wpisywało się spamujące domeny ale jakoś nie mogę go odnaleźć dlatego tutaj postanowiłem napisać.

Mam cncata, który istnieje ok 1,5 roku. Dziennie mam (miałem do dzisiaj) ok 20-25 wpisów z czego 10% wywalałem. Dzisiaj pojawiło się prawie 300 wpisów. Najprawdopodobniej jest to efekt jakiejś upublicznionej, pieprzonej dodawarki.

Jakiś przygłupi pseudo pozycjoner postanowił pewnie zarobić kilka złotych.

Oto domeny, które się u mnie pojawiły we wszystkich kategoriach katalogu:

firmy24.pl

wodniak.pl

medyk.biz (w tym przypadku wszystkie produkty z tej strony pojawiły się we wszystkich kategoriach jako subdomeny)

medyczny.pl

e-zakopane.info

wycieczki24.pl

e-mazury.com.pl

czarter-jachtow.pl

domki-letniskowe.info

szklarska-poreba.info.pl

kaszuby.info

e-masuren.com

Mam nadzieję, że ten przygłupi pseudo pozycjoner chciał jedynie wypróbować system i że innych właścicieli katalogów, które nie są zabezpieczone przed tego typu działaniami to ominie...

h27

Dodawary robia swoje ... widac to w trakcie moderacji. Ja pie...dole kazdy wpis dodany do zlej pokategorii ktora jej nie odpowiada dostaje bana i mam to w dalekim powazaniu.

KORZYSTANIE Z DODAWAREK MA SWOJE BARDZO ZLE KONSEKWENCJE ... (w przypadku moich katalogow) ...

Sam nie korzystam i zdecydowanie jestem przeciwny.

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

bo dodawarkę trzeba napisać inteligetnie, tak by dodawała tam gdzie chcemy, a nie tam gdzie ona chce

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Dodawary robia swoje ... widac to w trakcie moderacji. Ja pie...dole kazdy wpis dodany do zlej pokategorii ktora jej nie odpowiada dostaje bana i mam to w dalekim powazaniu.

Podobnie robię u mnie, miałem kilku uciążliwych spamerów i zaczynam ich blokować ;)

W grę wchodzi nawet wpis w htaccess :).

Mam już paru cwaniaczków, którzy pobijają wszelkie rekordy.

Fajnie by było przygotować listę IP do zablokowania, żeby właściciele katalogów wrzucili je do swojego filtra ;)

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

wejdź przez php admina - wysortuj informacje na - i wywal wszystko za jednym zamachem

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Albo uaktualnij swój katalog do ostanich wersji Qlweba. Następnie wchodzisz do panela Adm, wybierasz "Strony oczekujące na dodanie" i na samym dole strony jest błogosławiony guzik "zaznacz wszystkie" - a zaraz obok "banuj".

:)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności