Skocz do zawartości

pie.....ny spamer

infobank

Rekomendowane odpowiedzi

nilhir Opisany przez Ciebie pomysł zastosowałeś również w swoim katalogu?

stara wersja plików była ;-)

Teraz bez specjalnego ustawienia spamiarki pod ten katalog nie dodasz strony.

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Automatyczne wykrywanie nazwy formularza :P

Nie chce mi się bawić w szczegóły. Ale działa dla twojego katalogu i każdego innego qlweb co sprawdzałem ;) Bez problemu można powiększyć działanie ;) Ale szkoda czasu. 18 minut razem z przeszukaniem starych funkcji ;)

https://www.seodir.web-tools.pl/dodam.php

Takie zabawy naprawdę nie dadzą za wiele na dłuższa metę. Dla 10 katalogów nie opłaca się pisać funkcji do wyszukiwania nazw czy URL. Ale gdyby więcej katalogów używało takich blokad to nie jest problemem.

To co zrobiłem jest naprawdę najprostszą metodą mieszczącą się w 15-20 liniach kodu. Ale już trochę więcej i większe ”przeplatanki w kodzie znajdzie”

Fakt, nie pomyślałem o tym ;-)

Ale uwierz mi, że więszkość twórców dodawarek tak ja ja też o tym nie pomyślało i ja teraz mimo braku tokenów spamu który dostawałem wcześniej nie dostaje.

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

No teraz już lepiej, bo zmusiło mnie to do specjalnej edycji ;)

Ale po chwili zorietowałem sie że nie potrzebnie się w to angażowałem jak zobaczyłem w kodzie linki: ref="nofollow"

Teraz bez specjalnego ustawienia spamiarki pod ten katalog nie dodasz strony.
Nie obrażaj mojego skryptu :P Jak bym spamował to nawet bym Ci nie powiedział ze to poprzednie zabezpieczenie jest g... warte ;)

Ale teraz przynajmniej przez pewien czas bedziesz miał "czysto" w katalogu.

.

Tak czy siak to najprostsze zabezpieczenie bo moge wprawdzie dodać zabezpieczenia, że te dodarwki na moim katalogu nie będą skuteczne ale wystarczy, że pozbyłem się nornalnego spamu i nie będe utrudniać życia 'normalnym' dodawarkom.

Jest wiele sposobów przeciw takim dodawarkom - też przeciwko autowykrywaczowi nazw pól - bo to pewnie na podstawie kodu obok sprawdza które to jest to pole i jakby przepisać ten formularze od nowa to trzeba by też kawałek dodawarki przepisać - a, że by była skuteczna na jednym katalogu to ty by nie miało sensu :P

To był przykład :P

Bo metod na to jest pełno - wystarczy troche pomyśleć a wtedy dodawarki nie mają szans ;)

Ale napisałem, że chciałem tylko zabezpieczyć go przed spamem i to mi sie udało (narazie) i nie będe wprowadzał nowych zabezpieczeń dopóki nie pojawi się spam.

Zawsze znajdzie sie sposob, kwestia tylko tego czy sie oplaca

O to mi chodzi bo albo można takie rzeczy zrobić, że dodanie do takiego katalogu by troche trwało (mielenie wszystkiego i takie tam) albo dodawarka akurat do tego katalogu nie może dodać bo nie jest do niego przystosowana.

Chodziło mi to, że dodawarki nie mają szans bo jak bym dorobił kilka drobnych zabezpieczeń to nikomu by sie nie chciało pisać skryptu specjalnie pod mój katalog więc bym był w pełni wolny od dodawarek ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności