Skocz do zawartości

Co warto zrobić w Adwords lub na stronie aby podnieść pozycję reklamy?

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jak testowałem zmieniłem docelowy url na podstronę z artykułem o tym o czym sprzedaje, dużo tekstu mało odnośników, polepszyło się - ale cóż z tego jak chodzi o to że wolę kierować Klientów na listę produktów nie na artykuł o produkcie.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Warto. Teoretycznie, idealnie dla każdego słowa kluczowego powinna być osobna grupa reklam, ale wiadomo, że np "części do samochodów" i "części do aut" to praktycznie to samo, więc QS powinno być podobne, przy dobrym tekście reklamy. Pamiętaj też, że jeśli robisz kilka reklam w obrębie jednej grupy, to algo wyświetla (teoretycznie) najskuteczniejszą, która może pasować tylko do części fraz.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Warto. Teoretycznie, idealnie dla każdego słowa kluczowego powinna być osobna grupa reklam, ale wiadomo, że np "części do samochodów" i "części do aut" to praktycznie to samo, więc QS powinno być podobne, przy dobrym tekście reklamy. Pamiętaj też, że jeśli robisz kilka reklam w obrębie jednej grupy, to algo wyświetla (teoretycznie) najskuteczniejszą, która może pasować tylko do części fraz.

No właśnie nie to samo,

jak dasz nagłówek reklamy części do samochodów a w tej grupie będziesz miał "części do aut" to dla tego słowa kluczowego zobaczysz niższy QS aniżeli byś wydzielił i dał dla "części do aut" nagłówek "części do aut". Inny też będziesz miał CTR (pewnie różnica w granicy 20-30%) no i oczywiście konwersję.

"Przy dobrym tekście reklamy" to w momencie jeśli dasz {KeyWord:Części do aut}

Bardzo wściekła meblościanka

Oczywiście zgadzam się, z pierwszym argumentem, dlatego napisałem, na początku, że dla każdego słowa kluczowego powinna być osobna grupa reklam.

CTR będzie na pewno inny, bo przy skali >100 wyświetleń trudno oczekiwać identycznego.

Co do {Keyword:} to "części do" dałbym poza nawiasem.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Stworzyłbym strony docelowe dedykowane konkretnym grupom reklamowym :)

Nie byłem przekonany co do {KeyWord:grupa reklam} bo lubię mieć kontrolę nad tym co się pojawi jako główny nagłówek ale spróbuję jeśli wciąż to podnosi CTR(mam wrażenie że ludzie są coraz bardziej wyczuleni na takie idealnie trafione zapytania)

Fakt strony docelowe dedykowane konkretnym grupom to świetna opcja ale czasami te słowa kluczowe mimo iż różnią się mocno, ich znaczenie jest niemal te same i robienie kolejnych podstron pod nie wydaje się przekombinowaniem ale pewnie dobrze działa jeśli słowa kluczowe różnią się także merytorycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności