Skocz do zawartości

Wlasna lista - jak stworzyc

whysoserious

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, jak pewnie zauwazyliscie jestem poczatkujacym w SEO. Staram sie czytac duzo, ale czasem nie kapuje niektorych rzeczy. Podobno po aktualizacji pingwina ostatnio bardzo ryzykowne jest uzywanie softu typu GSA itp. (chyba ze to Tier 2, a przynajmniej tak czytalem). Dobrze jest miec wlasna liste i linkowac recznie. Wiadomo jest to duuuzo bardziej czasochlonne, ale tez mniejsze ryzyko zlapania filtra nawet algorytmicznego. I tu moje pytanie - jak taka liste stworzyc? Wiadomo najlepiej linkowac ze stron tematycznie powiazanych z nasza. Czy do stworzenia takiej listy moze posluzyc Scrapebox? Da sie dzieki niemu zrobic dobra liste tematycznie powiazana z nasza strona bez smieciowych stron? Warto kupic Scrapebox'a? Czy sa moze jakies inne metody tworzenia dobrych list?

Pozdrawiam :)

Ja myślę, że nie tylko po ostatniej aktualizacji Pingwina ale od dłuższego czasu ryzykowane jest używanie automatów bez własnej bazy. Scrapeboxem wartościowej listy raczej nie pozyskasz. Możesz spróbować np. https://www.katalogiseo.info/ i wyselekcjonować skrypty według tematyki jaka Cię interesuje i PR jaki strona kiedyś otrzymała. Trzeba jednak mieć świadomość, że katalog darmowych skryptów niewiele teraz znaczy. Oczywiście jeżeli chodzi o darmowe skrypty.

www.lodzpozycjonowanie.com.pl - Agencja Interaktywna

że katalog darmowych skryptów niewiele teraz znaczy.

masło maślane co całkowicie niema sensu. Nie udzielaj rad jeśli sam jeszcze nie wiele wiesz.

Czy do stworzenia takiej listy moze posluzyc Scrapebox?

Tak scrapebox jako havester służy do "robienia list"

Ale to tylko narzędzie do niego potrzebujesz proxy + wiedzę jak tworzyć prawidłowo zapytania aby otrzymać to co potrzebujesz.

Optymalizacja strony, linkowanie wewnątrz, czekanie na efekty. Nie licz, że wskoczą Tb. wyniki w tydzień. ;) Maszynki bym odpuścił. :) Pozdrawiam.

to niema nic wspólnego z tym o co pytał autor tematu. Uprzedzałem 2 razy...

Ja na Twoim miejscu nie kupowałbym od razu automatów. Spróbuj "ręcznie" stworzyć listę, jeśli chcesz "ręcznie" pozycjonować stronę. Prześledź profil linków konkurencji, na pewno coś znajdziesz.

A jak chcesz pouczyć się harvestowania, to może na początek darmowy GScraper i kombinuj z różnymi footprintami?

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności