Skocz do zawartości

Jednostka Linku - opłacalne?

Sebaci

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem (i nie tylko ja), że za klika w jednostce linku dostaj sie dużo mniej niż za klik w jednostkę reklamową. Wydaje mi sie jednak że w przypadku jednostki linku klikalność jest większa. Czy wg was umieszczanie jednoski linku na stronie jest opłacalne? Czy wy umieszczacie sobie na stronach jednostki linku, czy tylko same reklamy?

30% więcej kliknięć na linkach niz pozostałych (3) jednostkach (468,234,120x240)

Jednak z pozostałych kanałów razem wziętych zarobiłem 100% więcej niż na linkach.

za maj

Czy wg was umieszczanie jednoski linku na stronie jest opłacalne?

Wszystko dobre co zawsze mówie, $ do $ i będzie 100$ za darmo, a ludzie klikają w linki często.

Wszystko zależy od tematyki jak zawsze i na litość Boską ludzie używajcie opcji SZUKAJ. Temat był wałkowany ze 30 razy, w tym ostatnio koło 4-5 dni temu.

Ja juz troche testuje na stronie z duza klikalnościa i nawet nieźle platnymi reklamami. Generalnie po wstawieniu linków klikalnosc w boksy tylko nieznacznie spadla - nawet ciezko to wykryc przy ciaglych wahaniach. Natomiast faktem jest że linki są DUZO mniej platne. I ja za jakis miesiąc podlicze ile mniej mialem klikniec w boksy - ile przez to średnio mniej zarobiłem a ile zarobiłem na linkach. Jezeli mi wyjdzie ze przez wstawienie linkow mniej zarobilem to rzecz jasna się z nimi pozegnam.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

LInki są czadowo klikalne ale hmm tez mi sie wydaje ze kasa jakas z nich mała.Problem w tym ze jak ktos wpadnie w taki link - potem wcisnie wróć i raczej juz sie nie nabierze na duze reklamy

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Ja dzis nie wytrzymalem. Mialem XX klikniec w zwykle reklamy i ~XX+20% w linki a zarobki...

XX za boksy ~5%XX za linki. I jak pomysle ze chociaz z 20% osob co kliklo w linki by kliklo w boksy to bym mial z tego chyba z 3x wiecej kasy...

Sciagam linki i przez najblizszy czas nie zamierzam juz sie z nimi bawic.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Problem w tym ze jak ktos wpadnie w taki link - potem wcisnie wróć i raczej juz sie nie nabierze na duze reklamy

Nie sądze, monitorując 1 stronę widze, że 1 osoba potrafi kliknać uwaga 11 razy w linka reklamowego, to staje się troche nudno bo takich osób jest kilkadziesiat, a jak dobrze pamiętam to już za 2,3,4,5.... klikniecie google nie płaci.

ps. I to nie są żadne skrypty i ludzie którzy robią to celowo, poprostu dobrze wkomponowane reklamy.

Tak jak też pisałem zarobki w ciągu miesiąca to zazwyczaj 1/3 tego co z boksów.

W moim przypadku jednostki linków przynoszą ok 70% dochodów a średnia cena za klik w linka jest znacznie wyższa od boksów (wyliczone z kilkuset klików na dobę, strona polska, stosunek liczby linków do boksów - 1/1). Raczej nie dostrzegam reguły, że linki są tańsze. Bywa różnie :)

Podzielam zdanie K co do liczby kliknięć przez jedną osobę. Warunek - zgodność "anchorów" jednostki linków z oczekiwaną treścią strony no i wkomponowanie, no i tematyka.

Совместное Украинско-Польское Предприятие УКРМЕТАЛЛСЕРВИС FOSECO

Ale czemu google ma nie płacić za kolejne kliknięcia? To od reklamodawców też nie bierze wtedy?

Przecież sama konstrukcja tego zachęca do klikania w klika reklam (wygląda to podobnie jak wyszukiwarka). Czym różni się druga kliknięcie danej osoby od pierwszego - ona po prostu szuka - nie znalazła informacji na pierwszej stronie - cofa - wchodzi na drugą - dokładnie z takim samym zamiarem - dlaczego więc reklamodawca ma mieć tą osobę za darmo, a wydawca reklamy nie ma mieć z tego pieniędzy?

Ja jednak sądze że zlicza i płaci.

No a jeżeli to że Google nie płaci to jakaś potwierdzona i zautoryzowana informacja to sorry - ja to pierwszy raz tutaj wyczytałem. Ale po prostu nie znajduję logicznego wytłumaczenia dla takiego faktu.

a jak dobrze pamiętam to już za 2,3,4,5.... klikniecie google nie płaci.

Ja tak mówie znajomym by nie klikali ;-)

ale nie słyszalem ze googiel za to nie płaci - gdyby tak było to problem z click fraud - by sie skończył .

że 1 osoba potrafi kliknać uwaga 11 razy w linka

Jestes pewien ze to nie klikacz? bo jakos mi sie to dziwne wydaje by klikac 10 razy w reklame i jescze sie nie nauczyc ze to sciema ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Smutno to stwierdzić, ale jednak u mnie na jednym z serwisów wychodzi lepiej jednostka linku niż jednostka reklamowa. Więc jednak wyjątek od reguły.

Zuważyłem przede wszystkim że jednostka linku w pionie zupełnie się u mnie nie sprawdza, natomiast bardzo efektywna jest jednostka linku pozioma, ale to może być przypadkowa zbieżność, ze względu na układ serwisu, także chyba wszystko zależy jednak od całej konstrukcji, a nie od samych jednostek.

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Ale czemu google ma nie płacić za kolejne kliknięcia? To od reklamodawców też nie bierze wtedy?

Na jedynym kanale mam 5 klików zaliczonych, a tak naprawde było tych klików ok 40.

Więc wnioskuje po tym, że google nie płaci. (A co robi z kasą reklamodawcy bierze sobie w Lewą kieszeń ;) )

Jestes pewien ze to nie klikacz? bo jakos mi sie to dziwne wydaje by klikac 10 razy w reklame i jescze sie nie nauczyc ze to sciema ;-)

Jeżeli użytkownik spedza 4-6 minut na stronie, ogląda ponad 40 podstron, zdarza się co widzę czasem:

kliknać, cofnać, i kliknać w linka obok, nastepnie chodzi chodzi i znowu wraca widzi juz inną reklame (albo tą samą i to już wtedy skończony "kretyn" klika znowu) (Wydaje mu się, że za 10 razem trafi na plik *zip ;) ).

Ale cóż, każdy serwis żyje swoim życiem.

• 1 rok później...

Sam stoję przed wyborem umieszczenia jednostki linkó i uważam że raczej nie jets to opłacalne ...

Otóż sama forma jest jak najbardziej ok ,praktycznie każdy z nas czasem przez nieuwagę wszedłw menu ,a okazało się ze to reklamy google ,jednak zauważcie ze wtedy poprostu wychodzimy z nowo wyświetlonej strony .

Drugą rzeczą ,chyba naistotniejszą dlaczego uwazam że to nie jets opłacalne ...otóż ..Jelsi ktos wchodzi na naszej stronie w jednostke linku,praktycznie traci kontakt z naszą witryną .Witryna reklam google przekierowuje go cąłkowicie z naszej witryny i nawet jesli kliknie w reklamy google ,to juz go nie ma na naszej stronce :) zainteresował się innymi :)

A w przypadku boksów ,nie dość że od razu mamy kase odk lika ,to w dodatku reklama wyskakuje w noym okni i gość nie traci kontaktu z naszą witryną .Wrzuci sobie jakąs reklamkę ,i zobaczy ze nasza tsronka była fajniejsza :)

Od kiedy jakakolwiek reklama adsense wyskakuje w nowym oknie?

Jak możesz wypowiadać się oczymś stojąc dopiero przed wyborem jednostek linków?

Ja mam witryny, na których 70% zarobków to jednostki linków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności