Skocz do zawartości

mghost.pl

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, cannot napisał:

ponieważ serwis sprzedałem maj-czerwiec a bazę usunąłem w czwartek więc powinien być backup

Odpowiedz z hostingu jest typu nie zawracaj mi du(|)y.... Jak już sisalem mogą mieć przynajmniej powinni  z naciskiem na powinni kopię danych serwera bazodanowego, ale jest wiele metod na taką całościowa kopię. O ile łatwo jest przywrócić całość 1:1 np po padzie dysków, to już według mojego rozeznania  jednostkowo bazę danych nie, gdyż wymagało by to odtworzenia wszytych baz na jakimś tymczasowym serwerze.

Następnie > zrzut danych z [JEDNEJ tej Waszej ] bazy i wgranie do docelowej bazy na produkcji.  Całość angażuje pewne zasoby ludzko- sprzętowe, więc może być porblem z FREE działaniami z ich strony . Zaproponuj może jakieś opłaty za tego typu odzysk powiedzmy 100/ 200 zł zawsze inaczej to wygląda niż free oczekiwania ;-).

Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dokładnie, cannot czy Ty nie widzisz, że wy po prostu  gadacie o tym samym ale w rożnych kontekstach. Ja podejrzewam, że support myśli, że to baza z wczoraj. Napisz, że potrzebujesz kopie bazy obojętnie z jakiego dnia :D  Muszą mieć kopie bazy danych na wypadek uszkodzenia dysków na przykład. 

@Mion żebym nie fakt,  że suport miał wszystko przenieść posypałbym głowę popiołem, dodatkowo w ich ofercie jest napisane: Automatyczny backup co 24H - fakt nie ma nic o przywracaniu baz :)

@MaxPan napisałem do nich kolejne zgłoszenie wyjaśniając wszystko krok po kroku więc może się uda

Edytowane przez cannot
  • Like 1

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

12 minut temu, cannot napisał:

Automatyczny backup co 24H - fakt nie ma nic o przywracaniu baz

Jeśli jest taki zapis, to powinni mieć backup do 24 wstecz, więc ale że to skasowanie było w czwartek, to taki backup nic nie daje

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zero odpowiedzi z ich strony. Strona klienta nie działa już tydzień. Traf chciał, że kończy mi się u nich na dniach hosting. Znacie jakiś szybki sposób na pobranie od nich plików? Przez filezilla idzie to bardzo mozolnie.

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

14 minut temu, ttah napisał:

@cannot jak można spakować pliki z np. poziomu panelu, to najpierw je spakuj w jedno archiwum i dopiero później pobieraj.

Właśnie nie ma takiej możliwości

45 minut temu, cannot napisał:

Właśnie nie ma takiej możliwości

W panelu DA jest opcja utworz / przywróc backup i ona pakuje CMD_SITE_BACKUP  do zipa, którego można ściągnąć z HTTP.

52 minuty temu, ttah napisał:

eszcze jeśli PHP obsługuje ZipArchive to można skryptem spakować,

Jeśli nie może tego pobrać z FTP, to można wnioskować, że jest bardzo dużo plików, więc przy pakowaniu przez PHP skończą mi się zasoby serwera :mellow:

@cannot Rozmawiałem z Kubą dzisiaj i zapytałem o to co Ty piszesz. Niestety to co opisałeś nie pokrywa się z tym co Kuba mi odpowiedział. Zorientowałeś się, że bazy nie ma po więcej 7 dniach od skasowania. Niestety oni trzymają kopie zapasowe do 7 dni wstecz. 

• Like 1

Dnia 2.11.2019 o 11:51, MaxPan napisał:

@cannot Rozmawiałem z Kubą dzisiaj i zapytałem o to co Ty piszesz. Niestety to co opisałeś nie pokrywa się z tym co Kuba mi odpowiedział. Zorientowałeś się, że bazy nie ma po więcej 7 dniach od skasowania. Niestety oni trzymają kopie zapasowe do 7 dni wstecz. 

Nie wiem czemu Cię okłamał (inaczej się tego nie da nazwać):

24.10.2019r. – moje zgłoszenie z problemem dotyczącym tworzenia nowej bazy danych – okazało się, że osiągnąłem limit baz danych. Tego samego dnia usunąłem wszystkie nieużywane bazy danych i poinformowałem suport o rozwiązaniu problemu - z ich strony nie było żadnej wiadomości.

27.10.2019r. – wiadomość od klienta, że strona mu nie działa. Poinformował mnie, że zgłaszał to do suportu ale nie otrzymał odpowiedzi.  Od razu go poinformowałem o usuniętych bazach z dnia 24.10.2019.  Wniosek był jeden, że  swhosting nie przeniósł bazy danych na konto klienta i do czasu kiedy baza była u mnie, strona klienta działała.

27.10.2019r. – moje zgłoszenie / prośba o przywrócenie bazy danych, info od suportu, że nie mają takiej kopi bazy danych.

Jak chcesz mogę wrzucić zdjęcia.

Po kolejnych wymianach zdań sprawa pozostawiona bez wyjaśnienia. Nadmieniam, że strona klienta ciągle nie działa...... 

Ja już się od nich przeniosłem. Osobiście nie polecam.

Edytowane przez cannot

• 3 miesiące temu...

Ma ktoś pomysł jak można się skontaktować z właścicielami, supportem? Od soboty pilnie potrzebuję backup, nie mogę uzyskać odpowiedzi na tickety, maile. Próbowałem się też dziś dodzwonić kilka razy.

• 2 tygodnie później...

Czy udało się komuś w ostatnim czasie z nimi skontaktować? Od miesiąca ticket wisi nie przeczytany, telefonu nikt nie odbiera, na maila nikt nie odpisuje. Trochę strach, że w każdej chwili może coś paść i nagle sporo osób może zostać w ()().

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!