Skocz do zawartości

mghost.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba bardzo uważać miałem też problem - w tym miesiącu, że w ich systemie domena widniała z inna datą niż w nask. Firma którą obsługuje nagle została bez usług, zgłosiłem sprawę do Consulting Service Sp. z o.o. - udało się po 20 godzinach załatwić sprawę tylko dzięki ingerencji tej firmy. Mam ochotę wsiąść w samochód i pojechać na wycieczkę do Łodzi.

Update godz 22:00

Dostałem informacje że wykonali backup do dnia 05.07 - kpina, żenada i brak słów.

Ciekawe kto ma teraz otworzyć pracę ludzi, zamówienia z woocommerce stanami magazynowymi itp. Dodatkowo wiele uszkodzonych stron na wp klientów.  Może ktoś zapyta a co z własnym backupem - odpowiem od 05.07 nie można było go wykonać bo otrzymywało się "An error occurred during the backup" Error connecting to MySQL: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2).

Edytowane przez machanek

Z 14 usług zostało mi 5, resztę przeniosłem po pierwszych padach,  czekam aż wstanie baza danych i zaczynam przenosić to co zostało oprócz jednej która byla konfigurowana po de mnie i muszę szukać kogoś kto to zrobi jeszcze raz. Zle, że tak dobrze zapowiadający się brand, z elastycznymi usługami, własną sterownią w taki sposób kończy swój żywot na rynku.... Nie rozumiem , czemu nie mogą zatrudnić admina, żeby nie tracić klientów i nie szarpać sobie opinię, przecież po takich akcjach to nawet rebranding nie pomoże, komu sprzedadzą?...

• Like 1

Wiesz ale on był ( jest) tylko pracownikiem, są przeciecz zarząd spółki. Wypadki, choroby "chodzą po ludziach", nie można wszytko zamykać na jednej osobie w takim biznesie.  Są na rynku  freelancerzy admini, dajcie kasy niech to ogranie i tyle. Przecież strony nie działają już nie godziny a dni, w przypadku hostingów to przepaść. Mam jedna domenę również tam kliknąłem opcje w generowania kodu AUTH INFO, oczyściwszy błąd : "Wystąpił błąd podczas żądania kodu AUTH INFO: Funkcja nieobsługiwana" trzeba będę pisać e-maili, na szczęście mam jeszcze 6 miesięcy do wygaśnięcia.

• Like 1

Support twierdzi,  że ostatnio działają kopie bazy danych ma z listopada..

A inne są uszkodzone,  nie bardzo rozumiem tą sytuację skoro kopie powinny być codziennie 

Ja miałem ostatnio problem z mailami, w przyszłym tygodniu uciekam na jakiś swój inny hosting

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Mi to samo @MaxPan

Ale ktoś nad nimi siedzi.Bo ostatnio zgłosiłem i po ok 20 godzinach został zamknięty, a problem naprawiony.

Edytowane przez Finan

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Ogólnie na FB odpisuje ktoś inny niż podany telefon, ale trafić na kogoś to cud :P

• Haha 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

7 godzin temu, machanek napisał:

Proszę również zwrócić uwagę na ssl,  ponieważ u mnie kilka domen nie odnowiło z automatu Let's Encrypt.

A to coś niezwykłego? Przecież te serwery LE nie wyrabiają już od dłuższego czasu i z moich doświadczeń widzę, że średnio 1 na 2 żądania się nie udaje.

• Thanks 1

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

NIe jestem klientem ale jak to czytam będąc z boku to dziwię sie niektory osobom, że zamiast zainwestować w dobry hosting z kopią typu remote czy jakimkolwiek backup security to teraz mają pretensje, ze komus backup odtworzono sprzed kilku dni. 

Ludzie ogarnijcie biznesy - jeśli macie sklep, który działa online to backup możecie mieć co najwyżej NBD (next biznes dej) - ogarnijcie się. Nie bądźcie januszami ...

• Like 2

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint