Skocz do zawartości

Hosting pod zaplecze ( możliwe najtaniej ) jaki?

piter123

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam. Potrzebuję hostingu, który oferuje około 30-40 IP (z możliwością zwiększenia) pod około 30 WordPressów. WP to nie będą wymagające serwisy tylko strony zapleczowe. Budżet jak najmniejszy ale adekwatny do jakości. Do 200zł rocznie - tak myślę. Dobrze aby miał DA.

Co polecacie? Najchętniej coś polskiego.

Witam. Potrzebuję hostingu, który oferuje około 30-40 IP
pod około 30 WordPressów.
Do 200zł rocznie - tak myślę. Dobrze aby miał DA.

nie ma czegoś takiego, SEO już dawno kosztuje, więc przygotuj się na wydatki.

Za taki host trzeba zapłacić ok 140 zł miesięcznie, w SEOlite na przykład.

WP cholernie zasobożerny CMS.

Pod statyczne stronki można mieć takie coś za ok 19 zl misiecznie/ 36IP , bo podejrzewam, że cloudem nie poradzisz sobie.

Dokładnie, jeśli ktoś twierdzi że "wordpress bez modyfikacji (pluginów cachujących) i odpowiednich zabezpieczeń to nieobciążający skrypt", to znaczy, że nigdy nie widział w top'ie co potrafi wyprawiać wp-cron.php, wp-admin.php, wp-login.php, wp-.... itd. (a potrafi jeździć nawet po 100% CPU przez długi czas).

Pogódźcie się z tym, że albo płacicie gruby hajs za duże zasoby serwera, albo pracujecie nad swoimi stronami żeby nie zużywały połowy zasobów serwera.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności