Skocz do zawartości

Błąd 404 w Narzędziach dla webmasterów

Twójszklarz.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dosyć irytujący problem. Prowadzę sklep oparty na silniku cs-carta który ma słabo rozbudowane narzędzia seo i nie mogę zarządzać z panelu sklepu opcjami indeksacji stron, przez co zaindeksowało mi wszystkie testowe i usuniete strony.

W narzędziach dla webmasterów w zakładce "bledy indeksowania" wychwyciolo mi 495 bledow 404 po czym otrzymalem komunikat:

"Increase in not found errors

Google detected a significant increase in the number of URLs that return a 404 (Page Not Found) error. Investigating these errors and fixing them where appropriate ensures that Google can successfully crawl your site's pages."

Na poczatku dalem "oznacz jako poprawione" skoro strony nie istnieja a w sitemap ich nie zglaszam, ale na nowo wylapalo te wszystkie smieci.

Bede bardzo wdzieczny za jakas wskazowke jak sie z tym uporac.

Twojszklarz.pl - szyby na wymiar, lustra na wymiar, szkło kominkowe oraz cała gama szkieł budowlanych ciętych według budżetu i preferencji klienta. Kalkulator szkła online, zamawiaj i odbieraj w swojej miejscowości 0 zł.

In-Vento - usługi w zakresie technologii, maszyn, narzędzi i materiałów dla przemysłu szklarskiego.

Tutaj znalazlem posrednie rozwiazanie:

"www.alt-team.com/cs-cart-redirect-to-sitemap-add-on.html"

zobaczymy czy ten add-on pomoze.

Twojszklarz.pl - szyby na wymiar, lustra na wymiar, szkło kominkowe oraz cała gama szkieł budowlanych ciętych według budżetu i preferencji klienta. Kalkulator szkła online, zamawiaj i odbieraj w swojej miejscowości 0 zł.

In-Vento - usługi w zakresie technologii, maszyn, narzędzi i materiałów dla przemysłu szklarskiego.

można też dać error 410 zamiast 404 różnica taka że 410 to informacja że już nigdy nie będzie takiego adresu, a 404 to może być tych chwilowy brak. ostatnio sugerowane jest coraz częściej używanie właśnie błędu 410 w takich wypadkach.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności