Skocz do zawartości

Prośba o wyłączenie Adblocka na stronie

kacper3355

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy jakaś strona wywala komunikat o konieczności wyłączenia adblocka to grzecznie z niej wychodzę. Pamiętaj o tym, że najczęściej używanym przyciskiem podczas oglądania sieci jest strzałka w lewo.

Przeczytałeś mój post?

Komunikat nie jest zły, gorzej jeżeli nie widzisz interesującej Cię treści, jak np tutaj: https://www.yafud.pl/najnowsze/

No tutaj to masakra, sam bym nie wyłączył na takiej stronie.

Zapraszam innych do udzielania się na ten temat ;)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Czy wyłączyłbym adblocka jak strona ładnie prosi? .. nie
Po to ktoś używa adblocka żeby nie było widocznych reklam ( nie interesuje go czy są one małe i wkomponowane w treść, czy wyskakujące okna po x razy)

INOMan to już pomału się dzieje, ale na stronach na których adsense odpada :P
Swoją drogą adblock powinien dogadać się z adsense i innymi że jeżeli reklama nie pływa, nie wyskakuje, nie robi cudów to powinna być wyświetlana. W ten sposób wilka cały i owca syta .. no ale to chyba niedoczekanie

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Ja na to spojrzałem z innej strony. Ponieważ moja strony to głównie fora dyskusyjne doszedłem do wniosku, że nie warto ryzykować ucieczki Użytkownika, który mógłby zobaczyć taki komunikat. Bo ten Użytkownik ma dużą szansę na budowanie contentu na moim forum, dzięki czemu taka zawartość prędzej czy później zaindeksuje się w wyszukiwarkach co ma szansę na przełożenie się na pozyskanie innego Użytkownika, który może nie będzie blokował reklam.

Przerabiałem różne skrypty, wydaje mi się Kacper, że szkoda zachodu. Człowiek zmęczony jest ciągłymi nakazami, prośbami a i też trochę może czasami robić na przekór "a prosi to znaczy, że coś z tego ma, to nie wyłączę".

Gdzieś kiedyś wyczytałem, że odsetek blokujących reklamy do tych nieblokujących jest stosunkowo niewielki. Poza tym, osoba która blokuje reklamy nawet gdyby ich nie blokowała to i tak z reguły nie jest zainteresowana reklamą.

A jeśli chodzi o mnie - ja mam wyłączone reklamy z kilku względów a jeśli trafiam na stronę, która mnie usilnie atakuje z każdej strony, po prostu z niej wychodzę.

Swoją drogą adblock powinien dogadać się z adsense i innymi że jeżeli reklama nie pływa, nie wyskakuje, nie robi cudów to powinna być wyświetlana. W ten sposób wilka cały i owca syta .. no ale to chyba niedoczekanie

Coś nie na czasie jesteś. Google z twórcam adblocka już dawno się dogadało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności