Skocz do zawartości

Niespodziewany spadek pozycji

whysoserious

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam podobny problem dlatego się dołączę do tematu.

Od ok. 15-17 pazdziernika zanotowałem nagły spadek we wszystkich słowach kluczowych - a przede wszystkim w monitorowanych.

Słowo: bieszczady (ok. 11-13)

Słowo: noclegi bieszczady (ok. 11-17)

Słowo: domki bieszczady (ok. 11-19)

AKtualnie: poza 150, 50/45 max

Poza wykupieniem linków na początku prowadzenia serwisu oraz tworzenia raczej unikalnej treści nic nie robiłem. Później trochę pofolgowałem z treścią nie unikalną i zastanawiam się czy to nie może być powód?

Może ktoś coś doradzi?

Strona bieszczadersi (nie mogę używać linków)

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No jak "pofolgowales z trescia nieunikalna" to moze to byc powod, ale ja mam 100% unikalna pisana osobiscie tresc. Juz te cytaty motywacyjne szly do gory, byla 28 pozycja, teraz znowu poza setka WTF? Co to po**b*ne Google odpierdziela? Mam tez page'a muzyka relaksacyjna i dopoki nie dodalem do niego zadnej tresci (po prostu utworzylem tylko strone z tytulem wlasnie muzyka relaksacyjna) to bez zadnej tresci byla na 24 pozycji teraz napisalem krociutki wstep ze slowem kluczowym w odmianie i dodalem filmik z jednym utworem relaksacyjnym i stronke wyje*alo poza setke. Ma ktos jakis pomysl? Bo ja juz nie mam pojecia czemu tak moze byc. Google losowo sobie filtry dla funu jakies przydziela czy jak?

może skończył się FSB o ile coś takiego istnieje, może.... co do stronki o Bieszczadach, popracuj nad unikalną treścią, bo podobno G to kocha, i popracuj nad linkowaniem, generalnie jak jesteś na frazy poza pierwszą dziesiątką, to tak jakby cię nie było, choć podobno w turystyce wyszukiwania idą do 3 dziesiatki

Od ok. 15-17 pazdziernika zanotowałem nagły spadek we wszystkich słowach kluczowych

.

.

.

No jak "pofolgowales z trescia nieunikalna" to moze to byc powod,

może skończył się FSB o ile coś takiego istnieje

Ja bym obstawiał update algo ale nie wiem czy ktoś ten update zauważył. Jak by co to..... klik

Watpie zeby to FSB w moim przypadku, bo FSB trwa srednio plus minus 10 dni, a ta strona z muzyka relaksacyjna jeszcze zanim dodalem tresc byla na tej 24 pozycji ze 2 miechy albo dluzej, teraz po dodaniu tresci wywalilo za sete. Cytaty motywacyjne to samo - ze 3 miechy na 19 - 22 pozycji, potem za setke, potem zaraz 28, wczoraj znowu za setke, dzisiaj juz 50, zero logiki, poddaje sie, zdobede jakies linki i dam znac co dalej :)

Z tego co widzę, to FSB powinen wystąpić po ok. 1-3 tygodniach od zaindeksowania i potrwać ok. 10-20 dni. Trwało to zdecydowanie dłużej i zaczęło się zdecydowanie później od zaindexowania strony w guglu - chyba, że to nie jest takie oczywiste kiedy i jak długo pojawia się/trwa. Trochę mnie to zmartwiło, bo przyznam, że zaczęła się strona układać bez większego wysiłku, pofolgowałem ostro z unikalną treścią i coś czuję, że to to wraz ze zmianą algorytmu (nie wiem czy to możliwe, tak sobie tłumaczę).

Strona strasznie spadła we wszystkich wynikach. Nawet takie prozaiczne słowa kluczowe jak np. wyszukanie konkretnego obiektu, widzę, że podstrona dostała mocno po 4 literach, pod hasłem nawet bieszczadersi występuje na 1 stronie zdecydowanie mniej podstron do mojej strony.

Tutaj pozwolę sobie dodać statystyki z września i przełomowego października - dodaję w nowym poście, gdyż dopiero w 4 mogę dodać link.

5l9bkx5l.jpg

U mnie take jedna ze stron "skacze" jakby ją coś uderzyło....kilka dni szukania przyczyny nie przyniosło skutku. Teksty na stronach unikalne, co tydzień dochodzą nowe.. fakt faktem zmieniłam cms z zachowanie wszystkich linków (bez 301). Zastanawia mnie tylko dlaczego w wynikach wyszukiwań u naszego wujka g w top 10 można znaleźć dużo śmieciowych stron (na kilka fraz, które przeszukałam). Moim jedynym wyjściem jakie widzę to linkowanie ostrożne na wszystkie podstrony serwisu z badanie jak zachowa się strona.

Au Pair to nie tylko nauka języka obcego ale także wspaniała przygoda:)

Dobrze byłoby, aby ktoś doświadczony mógł się w tej kwestii wypowiedzieć. Nie bardzo wcześniej obserwowałem wyniki innych stron, ale chyba, aż takich spadków nie zauważałem. Praktycznie wszystko do minimum. Dla słowa kluczowego "atrakcje bieszczady" pozycja strony była w granicach 1-4 - teraz ponad 20... więc właściwie wszystkie słowa dostały po du**e a właściwie to domena.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności