Skocz do zawartości

Pozycjonowanie - potrzebna pomoc

SM_admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Chciałbym Was prosić o pomoc, a dokładnie o sprawdzenie mojej strony pod kątem potrzebnych zabiegów do poprawienia jej pozycji na google. Zanim znajdę specjalitę (nie mam zaufania do Włochów).

Stronka zrobiona na własne potrzeby przy użyciu joomla, nie zajmuję się tym zawodowo a to jest moja pierwsza stronka w życiu i jest online od tygodnia.

Wiem że pozycjonowanie nie jest już takie proste ja zrobienie stronki, i narazie muszę inwestować w adwords żeby było ją widać, ale z czasem chciałbym się nauczyć pozycjonować ją sam, być może przy odpłatnej pomocy kogoś kto może mi zgłębić tajniki tej sztuki .

Mowa o stronie solmedica.it, jest w top 10 na pierwsze słowo kluczowe Turismo ........(przez małą ilość konkurencji), ale już na drugie nie ma jej nawet w 350.

Będę wdzięczny za porady, a ja biorę się za naukę.

Pozdrawiam

Chciałbym Was prosić o pomoc, a dokładnie o sprawdzenie mojej strony pod kątem potrzebnych zabiegów do poprawienia jej pozycji na google.

Stronka zrobiona na własne potrzeby przy użyciu joomla, nie zajmuję się tym zawodowo a to jest moja pierwsza stronka w życiu i jest online od tygodnia.

@SM_admin: wg. mnie to jest projekt czysto komercyjny, na którym, jak wypali, zarobicie bardzo dużo pieniędzy (Sam zostawiłem już u Was całkiem przyzwoitą sumę ;-)) dlatego sugerowałbym zatrudnienie polskiej firmy (jeżeli nie ufasz włochom), która wam ogarnie pozycjonowanie i AdWords we Włoszech. Szukanie 'darmowych' porad na forum jest co najmniej nie na miejscu :)

Dodam (co pewnie już wiecie), że w tej branży bardzo skuteczni są lokalni liderzy (włosi na miejscu) pracujący na prowizji oraz Włosi w Polsce, którzy zaopiekują się przyjezdnymi. Pewnie to już dobrze wiecie. Model jest sprawdzony i bardzo dobrze funkcjonuje od lat.

Serdeczne Pozdrawiam,

M.

@malec : Tak jak pisałem projekt jest na potrzeby własnej firmy a nie klienta lub na sprzedaż.

Szukanie 'darmowych' porad na forum jest co najmniej nie na miejscu

Nie na miejscu wydaje mi się liczenie komuś kasy w kieszeni a nie proszenie o pomoc na forum do tego przeznaczonym - admini czy się mylę ?

tak na marginesie to wydaje Ci się że ktoś kto ma bardzo dużo pieniędzy szuka informacji i pomocy na forach ?

Stronka jest dopiero co online, praktycznie wymaga ciągłej pracy nad wieloma aspektami. Na wszystko przychodzi odpowiedni czas, ale narazie jeśli ktoś może dać mi jakieś wskazówki będę zobowiązany.

pozdrawiam

Nie na miejscu wydaje mi się liczenie komuś kasy w kieszeni a nie proszenie o pomoc na forum do tego przeznaczonym - admini czy się mylę ?

Masz rację. Zaglądanie komuś w portfel jest nieeleganckie. Przyjmij moje przeprosiny.

tak na marginesie to wydaje Ci się że ktoś kto ma bardzo dużo pieniędzy szuka informacji i pomocy na forach ?

Wydaje mi się, że to kwestia podjęcia odpowiedniej decyzji. Zatrudnienie kogoś zwróci się zdecydowanie szybciej niż nauka samemu.

Pozdrawiam,
M.

Wydaje mi się, że to kwestia podjęcia odpowiedniej decyzji. Zatrudnienie kogoś zwróci się zdecydowanie szybciej niż nauka samemu.

Zgadzam się z Tobą, decyzja już zapadła kwestia znalezienia odpowiedniej opcji, bo co zrobić jeśli ktoś naprawdę lubi te tematy ma trochę czasu i chce się w nich rozwijać. Jeśli znasz kogoś godnego polecenia, kto zajmie się projektem wraz ze mną (odpłatnie) będę zobowiązany.

Porzedniej sprawy nie było.

Widzę że temat pozycjonowania nie jest Ci obcy i chętnie poznam Twoją opinię na temat stronki i ewentualne porady.

Pozdraiwam

do tego przeznaczonym - admini czy się mylę ?

owszem ale jeśli ktoś prosi darmowej rady na komercyjny projekt to możesz spodziewać się również i takich komentarzy. Tak samo jak Ty nie rozdajesz darmowych usług, tak samo użytkownicy naszego forum niechętnie konsultują za darmo komercyjne projekty.

Z założenia, jeśli stronka na dzień dobry wchodzi do top10 na średnio proste frazy, to nie jest źle zoptymalizowana, ciężko też aby po tygodniu była w topach na trudniejsze frazy. To wymaga czasu i linków, tym bardziej że tematyka jest komercyjna.

@Arkaszka

Witaj,

Nie spodziewam się że stronka dopiero co opublikowana będzie miała świetne rezultaty, zdaję sobie sprawę jaka to ciężka praca i jak cierpliwie trzeba czekać na efekty i ile czasu przy kompie spędziliście żeby czegoś się nauczyć.

Nie oczekuje że ktoś mi powie przełącz to i to i stronka będzie w topie. Jestem tu żeby się czegoś nauczyć z waszą pomocą i właśnie dlatego zwróciłem się z prośbą żeby nie błądzić po omacku, a to że mój pierwszy projekt jest komercyjny - no cóż bywa i tak.

Będę wdzięczny za wskazówki w temacie - po audycie na seoptimizer mam następujące błędy :

- Make your HTML code less messy - nie wiem co mam z tym zrobić, stronka zoptymalizowana - na page speed insights mam 80/90

- text//HTML Ratio - 5,14% -tu niezy problem ilość treści jest tylko że ze względów estetycznych ukryta pod "czytaj więcej" - co można zrobić ?

- sitemap missing - stronka ma mape zrobioną na Xmap, wysłana na google, dostęp z głównej strony po linku - to czemu jej nie widzi ?

pozdrawiam

gó.no prawda... znam przynajmniej jeden przypadek, że zatrudnienie "specjalistów" daje mniejsze efekty niż nauka samemu. Odnoszę wrażenie, że w PL nie ma specjalistów, wszyscy siedzą w UK, USA, CH ...

co zresztą potwierdziła telewizyjna "USTERKA" w ostatniej serii.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności