Skocz do zawartości

Analiza analiz.... "Audyt nad audytami"

blake

Rekomendowane odpowiedzi

Zainspirowany postem z działu ofert (https://www.forum.optymalizacja.com/topic/202730-wykonamy-audyt-witryny-pod-katem-seo-faktura-vat/), pod wpływem niewyjaśnionych mocy wyższych, pomyślałem, że pasuje zrobić porządną analizę... analiz!

Może nie dzisiaj, bo to święto państwowe, ale od jutra zacznę zbierać analizy, audyty, raporty i oceny zagrożeń od większości dostępnych na naszym rodzimym rynku firm oferującym takie właśnie usługi materiały.

Bójcie się, bo nie znacie dnia ani godziny!

W ciągu najbliższych kilku miesięcy, każda "firma", która nawinie mi się pod rękę dostanie zlecenie analizy i audytu, razem z proponowanymi rozwiązaniami wyjścia z "sytuacji".

Po zakończeniu zbierania danych opublikuję raport z przedstawionych rozwiązań (ofert i danych personalnych firmy) i przedstawię (niezależnie) osobę/firmę, która wg mnie (i innych analizujących raport) zasługuje na to żeby powierzyć jej swój biznes (stronę).

Będzie to taki niezależny audyt audytów, bo strona którą dostaną będzie stroną którą zajmuję się od dłuższego czasu i wiem co "w trawie piszczy", dlatego ma to być darmowa analiza "fachowców", coś na zasadzie TVNowskiej "Usterki".

Jak już większość zauważyła tempie i będę tępił amatorów, którzy chcą "z gwoździa zgotować wieczerzę". (to taka bajka o cyganie jak by ktoś nie wiedział).

Projekt "Audyt nad audytami" jest przedsięwzięciem charytatywnym w celu wyeliminowania z rynku naciągaczy i PRLowskich akwizytorów na których mam uczulenie. Wyniki będą konsultowane z zaufanymi osobami, które z racji swojego długoletniego doświadczenia są dla mnie osobami godnymi zaufania (jeżeli wyrażą na to zgodę przedstawie ich dane w raporcie końcowym).

Tak więc... zaczynajmy, darmowy, niecertyfikowany test narodowy fachowców i amatorów branżowych....

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Od czegoś trzeba zacząć ... i jakoś.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

O co Ci chodzi? To tylko:

Jazz SEO wita!

Analiza do 20 podstron jedyne 1099, jak darmo. Jak tylko się dorobię z pewnością zamówię :D

e: wolne budżety wykorzystuję raczej bardziej pożytecznie ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Będzie wesoło :) Jeden z audytorów nie potrafił u mnie znaleźć sitemapy od trzech lat widocznej dla Google'a, inny przyczepił się do błędów kodowania w standardowym kodzie boxu fb :) Żaden nie zauważył błędów w strukturze linkowania wynikających z beznadziejnie napisanej aplikacji cms-a (wielokrotne tworzenie odmiennych adresów url dla tych samych stron), ani keyword stuffingu w altach obrazków. Dla 99% z nich wystarczy zablokować bota Majestica i Ahrefsa, żeby nie znaleźli ani jednego linku :hahaha:

Duże firmy obecne na PiO, dumnie nazywające siebie profesjonalistami w branży. Tak, prowadzą też szkolenia :hahaha:

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Blake blakiem, ale ostatnio jednemu mojemu klientowi - duży sklep - jak firma pozycjonująca (i to polecona temu sklepowi przez Zgreda), zaproponowała zmiany optymalizacyjne on-site, to myślałem, że spadnę z krzesła ze śmiechu.

Tylko jeden przykład: chcieli zastosować canonical na stronach które ładnie są zaindeksowane w google i zbierają wejścia z długiego ogona... tak z zasady chcieli to zrobić, bez żadnej, jak się później okazało analizy, nie narobić się a zarobić.

Jak tylko się dorobię z pewnością zamówię :D

Tu ma być sprawdzana nie cena a jakość, do celów audytowych też nie będzie przeznaczony jaki wielki serwis, tylko raczej przeciętna strona kowalskiego z jego ofertą handlową.

e: wolne budżety wykorzystuję raczej bardziej pożytecznie ;)

Myślę, że na 2-3 audyty w miesiącu można spokojnie "dla testu" coś poświęcić.

Masz wolny budżet na taki teścik?

Jak wyżej.

Będzie wesoło :)

W tym właśnie celu powstał ten temat. Strona zostanie odpowiednio przygotowana do "audytowania".

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Drżyjcie narody, szykuje się "Influenca Audit" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności