Skocz do zawartości

Wordpress vs własna strona

Dawka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym postawić stronę niszową z kilkoma/kilunastoma artykułami. Moje pytanie brzmi, czy lepiej będzie, jeśli zaprojektuję sam design strony i zakoduję ją, robiąc wszystko ręcznie? Czy może lepiej oprzeć to na wordpressie i jakiejś templatce? Google dobrze reaguje na wordpressy, stąd moje pytanie, czy unikalność > wordpress? Testował ktoś?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Potrzebny Ci grafik web designer? Napisz do mnie.

Wordpress to kobyła, z wieloma zbędnymi wodotryskami. Ale jeśli nie masz dużo czasu żeby stworzyć własny system, albo nie masz solidnej wiedzy, to zostań przy Wordpressie, a zaoszczędzony czas poświęc jak koledzy piszą: naa unikalną oprawę i przede wszystkim na unikalną zawartość.

I wtedy będziesz KONTENT!

Tak, tak Panowie i Panie, szanujmy polski język. "Zawartość", "treść" to polskie popspolite słowa, dla wszystkich zrozumiałe i swojsko brzmiące. A tak to niby jak mam powiedzieć, że "jestem kontent ze swojego contentu"? A nawet po angielsku "content" niekoniecznie oznacza to co macie na myśli.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Wydaje mi się, że wodpress ciąglę się rozbudowywuje i dołączane są nowe fukcje, które jak tak sobie by policzył czas jaki musielibyśmy przeznaczyć na wykonanie modułu to lepiej go kupić. Nie bez znaczenia jest to że google lubi wp.

Potrzebny fachowiec do naprawy kanalizacji ? Wpisz w internet hydraulik kraków i sprawdzaj opinie.

Tak, tak Panowie i Panie, szanujmy polski język. "Zawartość", "treść" to polskie popspolite słowa

Tak samo pospolite i polskie jak Twoje PM w podpisie czy tez browsery.

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/194677-tablety-vs-smartphony/?p=1351400

Nie ma sensu robić własnego cms'a skoro jest dobry wordpress. Nie ma sensu wyważać otwartych drzwi.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak to mowia ostatnio - content is the king, Wyglad strony znacznie mniej wplywa na pozycje.

Tu bym się z deczka nie zgodził. Pozycjonuję amatorsko tylko swoje strony, ale te z naprawdę wartościowym contentem jakoś nie mogą się przebić (tematyka średnio konkurencyjna, ale profesjonalnej treści dla użytkowników naprawdę sporo), a zaplecze, robione na jednym z darmowych blogów, z tekstami z mieszarek, blastowane z chińskich forów, ma się całkiem nieźle, jak na swoją zawartość i na ruch na nim nie mogę narzekać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności