Skocz do zawartości

Bardzo szybka indeksacja nowej strony, czy też tak macie?

lolki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zauważyłem indeksacje w google po dwóch dniach od zrobienia strony ;)

Może opisze moje spostrzeżenia.

Dwa dni temu stworzyłem nową stronę i 3 nowe subdomeny, każda na innej domenie, i o dziwo dzisiaj już zaindeksowało w g jedną stronę i jedna subdomenę, a najlepsze jest to że do stron prowadzi tylko jeden link w msn. Niewiem czemu tak szybko, mi to pasuję ale poprzednim razem na indeksacje nowej domeny czekałem dwa tygodnie pomimo że link umieściłem na kilku domenach o wysokich PR. Komuś z Was też sie tak zdarzyło i od czego to jest zależne ??

Moim zdaniem to czysta loteria, gdyż ciężko się doszukać jakichkolwiek zależności.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

akurat Gugiel trafił na stronkę gdzie był link do twojej strony i masz taki wynik. Tak powinno być ale ostatnio nie jest więc twój wynik kilku dni jest na tym świetle bardzo dobry

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Ja miałem lepszy przypadek. Było to dosyć niedawno, jak już były te problemy Googla z indeksacją.

Kupiłem nowiutką domenę, bez jakiejkolwiek historii. Nie dałem ani jednego linka. Po 2-3 dniach od udostępnienia strony, kilka stron był już w indeksie Google. Delikatnie mówiąc, zdziwiło mnie to.

Rozwiązanie zagadki: Był to skrypt WordPress, gdzie zaznaczyłem jakąś opcję, żeby strona pojawiła się w Google. Myślałem, że to jakaś lipa. Do tego dochodzi przypadek. Coś pobrało mojego RSS-a i zlinkowało do mnie.

Ostatnio kilka linków dodałem do domeny, cały czas jest ładnie indeksowana, nowe strony pojawiają się bardzo szybko. Nie rozumiem, czemu jedne domeny są bez porównania bardziej lubiane niż inne. Nie widzę żadnych zależności. Nie chodzi o wiek.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Ludzie, ile bedziecie jeszcze ciagnac ten temat? A Erbit bedzie tylko tak zamykal tematy i zamykal... Bardzo sie staracie zeby mu sie nie nudzilo. Sto razy bylo juz powiedziane, ze google ostatnio jest nieprzewidywalny i nie ma na nic reguly. Raz zaindeksuje szybko, raz wolno. W uproszczeniu - zalezy jak mu sie chce :) Po co sto pierwszy raz piszecie o tym? :D

Dla mnie EOT

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

Szcześciarze ja ostatnio czekałem 36dni, linkowałem, stawałem na głowie i zaindeksowało kilka dni temu.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

fakt faktem,

Google znacznie szybciej indeksuje nowe domeny niz reindkesuje stare.

I chyba nie jest to przypadek bo w moim wypadku stalo sie to regula.

A co najdziwniejsze przeprowadzilem takze testy - znacznie szybciej dochodzi do indeksacji gdy mamy np dedyka wlasnego niz www gdzie jest jeszcze cala masa domen ktore odwiedza googlebot.

Jakies limity na serwer chyba sobie google ustawil a nie na domene.

potwierdzam. moja strona była po 2 dniach w Gie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności