Skocz do zawartości

Ile zarabia pozycjoner

jednopytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mam świadomość, iż jest do dość drażliwy temat i zapewne mnie zjecie oraz zbanujecie, lecz nigdzie nie udało mi się wynaleźć aktualnych informacji na temat.

Mianowicie: Ile powinien zarabiać "na dzień dobry" seo-nindża najęty do wszystkiego (oprócz pisania tekstów), któremu firma proponuje etat?

Ot nigdy się nie zajmowałem tym na co dzień, częściej dorywczo dla kilku stałych klientów - stąd znajomość stawek średnio-niska.

Kilka słów o mnie:

~3,5 roku doświadczenia w pracach przeróżnych, optymalizacjach czy przeróbkach szablonów. Podłóg szkolnej skali ocen znajomość html/css: 4+, php: 2-

- całkiem niezła umiejętność optymalizacji, ulepszania, przyśpieszania i grzebania w kodzie Joomli, Wordpressa + liźnięte popularne sklepy (i prawie wszystkie potworki na rynku)

- kilkadziesiąt wyprodukowanych stron na wp/joomli

- widziałem to i owo w GA i GWT czyli średni poziom znajomości

- Trochę wiedzy na temat swl'i (czyt w dobrych czasach robiłem dobrze gotlinkiem i czasem się udawało trudne frazy)

- intuicja i umiejętność obserwacji (czyt "wydaje mi się, że to powoduje problem/niskie pozycje", "te linki są podejrzane", "a tutaj zbyt dużo fraz upchanych")

+ umiejętności marnego handlowca-ściemniacza

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No dobra... Chcę zmienić pracę, na lepiej płatną i otrzymałem propozycję pracy na seo-etacie.

Obecnie dostaję zdecydowanie zbyt mało, bez umowy i robię zbyt dużo a samo seo nie jest moim głównym źródłem utrzymania.

Chcę wiedzieć ile może być warta moja praca (i żeby była to odpowiedź inna niż "tyle ile zapłacą").

Mianowicie: Ile powinien zarabiać "na dzień dobry" seo-nindża najęty do wszystkiego (oprócz pisania tekstów), któremu firma proponuje etat?

minimalna krajowa + prowizja . Jak nic nie umie to na żarcie wystarczy, jak umie to albo zostanie doceniony i stać go będzie na weekend w zakopcu juz po pierwszej wypłacie albo zmieni pracę .Przecież wszędzie jest tak samo w "normalnych robotach" w których wymagane jest "coś więcej" niż przekładanie przedmiotów. Jak otrzymałeś propozycję to na Twoim miejscu bym się zgodził nawet za minimalną krajową ( oczywiście jeśli to lubisz ) z aneksem że po miesiącu jest renegocjacja umowy .Jak się sprawdzisz i zarobisz dla firmy to Cie nie wypuszczą, a jak nie to znaczy że nadal musisz działac w ukryciu ( nindzaaaaa )

Zus mu odpada

Już nie róbcie jaj z pogrzebu, przecież na te parę stówek zusu to nawet mało rozgarnięty nindża potrafi zarobić.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Średnio rozgarnięty pozycjoner nie będzie pracował na etacie bo nigdy mu się to nie opłaci...

Dla niektórych praca na etacie będzie po prostu wygodna. Stała pensja, brak konieczności samodzielnego szukania klientów, praca od razu w większym zespole, praca tylko w określonych godzinach itp. Nie każdy nadaje się do prowadzenia działalności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności