Skocz do zawartości

Ile zarabia pozycjoner

jednopytanie

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wierzę, że nie czytałeś mojego artykułu na silesiasem :-)

https://www.silesiasem.pl/ile-zarabia-pozycjoner-stawki-w-2012-roku-w-polsce ;-)

Dużo się nie zmieniło dla juniorów, dla tych bardziej ogarnietych stawki poszły w górę za sprawą ogólnopolskiego poruszenia by przechodzić na abonamenty :-)

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Stałą praca + DG jest dobra na początek dla kogoś kto się obawia, że sobie nie poradzi na własnych śmieciach.

I ty też mnie przejżałeś. ###### jestem a nie handlowiec i windykator. Może i zrobię ładny sklep na preście lub stronkę na drupalu czy wp, ale sam nie potrafię tego sprzedać. na moim zadupiu klijent jest skłonny zapłacić za sklep nie więcej niż 1500zł.

No nie wierzę, że nie czytałeś mojego artykułu na silesiasem :-)

Dużo się nie zmieniło dla juniorów, dla tych bardziej ogarnietych stawki poszły w górę za sprawą ogólnopolskiego poruszenia by przechodzić na abonamenty :-)

Czytałem czytałem ale ostatnie 2 lata wywaliło wszystko do góry nogami. Może zaktualizujesz arta?

Stałą praca + DG jest dobra na początek dla kogoś kto się obawia, że sobie nie poradzi na własnych śmieciach.

No właśnie, na początek lub na stałe. Można sobie mieć pozycjonowanie jako dorabianie i lepiej nie liczyć na utrzymywanie się z tego ;) Co innego Ci co siedzą od lat i są na samym tym forum tak rozreklamowani, że zapewne na okrągło dostają zlecenia od ludzi czytających to forum.

Jak ktoś teraz chce się wbijać w rynek, gdy po latach konkurencja jest ogromna i dużo firm proponuje pozycjonowanie za jakieś 50 zł na miesiąc i ludzie na to lecą, bo chcą oszczędności, mimo że za takie pieniądze to bardzo wątpliwe jest dobre pozycjonowanie ;)

Ja np tylko dorabiam pozycjonowaniem. Pracuję nad swoimi stronami i jednym sklepem kumpla za tylko 500 zł/mc.

Ale pozycjonując tylko tę jedną nieswoją stronę, to poświęcam jej dużo uwagi, serca, strategii i przemyśleń, ciągle podkręcając optymalizację, robiąc dopiski tak by u mnie więcej razy pojawiały się słowa kluczowe niż na stronach konkurencji. Projektując i robiąc swoje struktury drzew linków itp - i tak osiągam dobre rezultaty.

Nie dałbym rady w czasie pozycjonować więcej stron, czas jest ograniczony a próby robienia więcej sprawiły by, że każda z tych stron była by gorzej i mniej pozycjonowana.

Poza tym samo robienie linków jest czasochłonne i często żmudne/nieciekawe. Jak się zobaczy ile czasu poszło na jaki zarobek i gdy się widzi, że się pracuje za 67 gr/ godzinę - to opłaca się...? ;)

Więc proponuję pozycjonowanie jako jeden z zarobków a oszczędzony czas poświęcić na poznawanie wielu innych możliwości zarabiania za pomocą działalności w internecie :)

Można sobie mieć pozycjonowanie jako dorabianie i lepiej nie liczyć na utrzymywanie się z tego ;)

Tak, tak, ale jak się skończy gimbazę i mamusia przestanie utrzymywać to staniesz przed dylematem czy brać ofertę z PUP za 1700, czy jechać na wyspy, bo kumple ekipę szykują na wyjazd zarobkowy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

ja już emigrowałem :) Pracując za granicą a nie w Polsce i pozycjonując i jeszcze kilka drobnych zarobkowych działań dopiero sprawia, że jestem zadowolony z zarobków. Akurat doradza się mieć dywersyfikację źródeł zarobków, tak samo jak dywersyfikować linki czy swoje inwestycje :)

Jak jest jedno źródło dochodów i je stracisz, to możesz zostać bezdomny, gdy masz 5 źródeł zarobków i stracisz jedno, to 80% źródeł masz nadal :)

Pozycjonowanie wiąrze się dla mnie z korzyściami i uważam to za jedną bardziej wartościowych umiejętności w dzisiejszych czasach ale nie jest takie pasjonujące dla mnie by się tylko temu oddawać... A już na pewno nie mógłbym jak tu coponiektórzy codziennie od lat pisać tysiące postów na forum PiO ;) i czytać i pisać ciągle w tematach a la "czy warto wciąż dodawać linki w preclach i katalogach..?" :D

.. A już na pewno nie mógłbym jak tu coponiektórzy codziennie od lat pisać tysiące postów na forum PiO ;) i czytać i pisać ciągle w tematach a la "czy warto wciąż dodawać linki w preclach i katalogach..?" :D

A gdzie można lepiej hejtować :)

zdecydowanie za mało

lol, chyba piszesz o pozycjonerze amatorze, który dorabia na allegro za 9,90, bo jak ktoś coś potrafi i chce mu się robić to można całkiem nieźle zarabiać.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@up nie no.. drugiego takiego, jak nasz blejkuś to nie ma ;) no.. może senator mu jeszcze dorówna ;)

co do tematu, to chyba Marta robiła ankietę - wyniki, z tego co pamiętam, gdzieś w jakiejś modnej infografice się znalazły.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności