Skocz do zawartości

Pozycjonowanie artykułu Wikipedii

kwaso90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam takie pytanie techniczne odnośnie pozycjonowania artykułu z wikipedii.

Miał on na celu zepchnięcie niepożądanej witryny z top10 wyników wyszukiwania na nazwę brandową.

Napisałem artykuł dla banku do wikipedii. Niestety redaktorzy pozmieniali i pogmatwali w treści.

Otóż nazwa artykułu miała być nazwą brandową(marką firmy którą się posługuje i której nazwa widnieje na ich wszystkich stronach internetowych). Niestety redaktorzy zrobili z niej strone jako przekierowanie do właściwego artykułu ze starszą nazwą tego banku którą również się posługuje.

Zatem jesli wpiszę w wikipedii frazę ,,Dobra Nazwa'' przekieruje mnie na strone pl.wikipedia.org/Zła_Nazwa

Artykuł posiada unikalna treść, sama strona ma wysoki PageRank i łatwo ją wrzucić na pierwszą strone. Był taki moment, że można było zaobserwować wysoką pozycję na pierwszej stronie ale w nagłówku tylko przez moment była właściwa nazwa. Po ,,aktualizacji'' nie wiadomo czego wróciło do złej nazwy i spadło na 3 str. .

Tak więc pytanie: Pozycjonować na frazę brandową link:

pl.wikipedia.org/Dobra_Nazwa (Tu będzie przekierowanie z automatu po wejscia na tę stronę; fraza brandowa = Dobra_Nazwa)

czy

pl.wikipedia.org/Zła_Nazwa (Właściwa treść, zła nazwa)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności