Skocz do zawartości

SEO - czyli pewnego rodzaju tajemnica służbowa

mushroomH

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zazwyczaj również nie udzielam takich informacji. Rozliczam się za efekt. Klient poinformowany (i podpisał że tak jest) że wszelkie działania są niezgodne i grożą. I cena jaka jest taka jest. Chce ładnie i wersal to cena x10. Tylko nie chce.

Jak klient chce żeby mu przedstawiać co i za ile to po pierwsze niech zażyczy sobie w umowie a po drugie wtedy idziemy w abonament.

Jak kupujesz szafę w Ikei to możesz się cmoknąć a nie uzyskać pełne informacje o trasie szafy z fabryki, pensji kierowcy i czy jego auto spełniało najnowszą normę euro czy tą starszą. Nie dowiesz się też gdzie te drzewo zostało ścięte (współrzędne GPS) i ile miało lat. Jaką moc miała piła.

Rozróżnijmy też dwie sprawy - pod kątem realnym a nie idealizowania czy wg. mnie bajdurzenia. Masz mały ułamek dużych firm które płacą dobrze i wymagają też realnie co do metod. I resztę - czyli zdecydowaną, przytłaczającą większość - gdzie robione jest to tak jak jest robione. I liczy się efekt. I taki klient dopytujący się zazwyczaj po pierwsze dopytuje się tylko dlatego że dostał po du**e a po drugie pewnie i tak wcześniej wybrał firmę która mu kitów nasprzedawała - bo chciał te kity usłyszeć. Chciał mieć tanio, chciał mieć szybko, chciał USLYSZEĆ (o ile w ogóle pytał) że będzie bezpiecznie.

dymna.jpg

robie dla klienta Hajs

To ja chętnie zostanę Twoim klientem, ile hajsu mi zrobisz?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Małe podsumowanie. Firma z dziesięcioletnim doświadczeniem... ale w świadczeniu usług hostingowych itp, pozycjonowanie w ofercie pewnie przez przypadek. Płacony jest miesięczny abonament :-).

Ze tak się zapytam. Domena trzyliterowa zaczynająca się na o? :)

na czymś takim daleko nie znajdziesz

Jak bym miał wolne zasoby to bym Ci pokazał gdzie na czymś takim można zajechać, ale nie mam...

Co do hajsu to myślałem, że mi go po prostu zrobisz... ale widzę, że jednak jeszcze czarodziejem nie jesteś.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

nie potrafisz zadbać o swoich klientów

Ja nie mam klientów :D Ja chce tylko żebyś mi hasj zrobił o czym napisałeś wyżej. Nie wiem czy go drukujesz, wybijasz czy z kapelusza wyciągasz, chce hajs i tyle!

Chętnych jest zbyt wielu

Wiem, bo ja wszystkich z kwitkiem odsyłam, później trafiają do Ciebie, po 6 miesiącach przeważnie znowu wracają i mówią, że znaleźli 3x tyle budżetu co na początku, ale i tak szukają dalej.

Eee tam, pikuś, za jedną sesję 10 fot można dostać więcej niż rocznie przytulają "efekciarze" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

to nie dziwie się że nie masz klientów

Xannuś, bo Ty mało wiesz o niektórych rzeczach :) Już raczej do nich nigdy nie dorośniesz i będziesz klepał tych swoich kliencików za marne parę stówek robiąc im "hajs".

Beeer to w sumie już podsumował, więc wystarczy tego OT a na główne pytanie w tym temacie wystarczy jedno zdanie odpowiedzi - klientowi należy się tyle, ile ma napisane w umowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności