Skocz do zawartości

Domain Mapping - nie przekierowuje domeny

tomon

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Nie moge sobie poradzić z konfiguracją wtyczki dla WP - dokładnie chodzi o Domain Mapping.

To co chciałem uruchomic to stworzenie jednego miejsca np pod domena AAAA.pl i podpiecie do niej innych domen na któych uruchamiane byłby strony na Wordpressie ale korzystajace z jednej isntalacji WP.

Jestem juz po konfiguracji wtyczki i nie było z nią problemów - mam nadzieje ze działa, problem pojawia sie w przekierowaniu domen.

Przykład :

Mam domene główną AAAA.pl , domena zarejesteowna w Aftermarket.pl ,

zainstalowałem dla niej Wordpressa ( serwer mam wykupiony w Hekko.pl )

Gdy mam tylko tą jedną domene nie ma problemów z przekierowaniaem - zmieniamy DNS na Hekko i strona działa.

ale jak zrobic przekierowanie wykorzysując Domain Mapping ?

Korzystając z AAAA.pl tworze kojelną stronę np. AAAA.pl/test1

i teraz chciałbym aby ta strona AAAA.pl/test1 była widoczna pod domeną BBBB.pl ( tez zarejestrowana w Aftermarket.

Wchodze w kokpit AAAA.pl/test1 i w zakłądke Domains aby dodac domene. Dodaje BBBB.pl , wpisuje ID strony ,

odznaczam Primary ( primary jest przeciez domena AAAA.pl - prawda )

i zapiuje ustawienia.

I teraz moje główne pytanie :

Co trzeba ustawic w Aftermarket dla domeny BBBB.pl aby wskazywała na stronę AAAA.pl/test1 ?

Jakie DNS powinienem ustawić ?

W opcji Domain Mapping Configuration wpisałem Ip serwera 188.116.20.182

który to adres otrzymałem przy pomocy tego narzedzia : whatsmydns.net wpisując AAAA.pl

Moze ktos mnie naprowadzi co robie nie tak jak powinienem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności