Skocz do zawartości

Koszt optymalizacji , wykonanie

UniX

Rekomendowane odpowiedzi

To jest najgorsze, co można zrobić - tu zlecić profile, tam katalogowanie, gdzie indziej optymalizację. Nie robi się takich rzeczy :/ SEO musi ogarniać jedna osoba/firma,

Optymalizację i katalogowanie (profile) wykonywała ta sama firma, firma nie chciała zoptymalizować słowa kluczowe tylko abym ja osobiście podał frazy lub zapłacić dodatkową kasę za optymalizacje słów kluczowych, wybrałem 1 opcje że ja podam słowa kluczowe.

Napisałem do firmy wczoraj, odpisali

osobiście zajmie się szef i przeprowadzi rozmowę z pracownikiem kto wykonywał moją optymalizację strony i porozmawia w poniedziałek, jeśli usługa będzie źle wykonana dostanę zwrot pieniędzy

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ojojoj, nawet nie chcę pytać, kto tak nawalił. To jest najgorsze, co można zrobić - tu zlecić profile, tam katalogowanie, gdzie indziej optymalizację. Nie robi się takich rzeczy :/ SEO musi ogarniać jedna osoba/firma, która zaplanuje wszystkie prace. To nie kupowanie linków gdzie popadnie i bez żadnego nadzoru.

Jedyne, co mogę poradzić, to znaleźć firmę, która wykona usługę kompleksowo. A jeśli sam chcesz się tym zajmować, to wybierz się na któreś z najbliższych szkoleń, tylko pamiętaj, że szkolenie to dopiero pierwszy krok do samodzielnej pracy nad stroną.

ojojoj... "znaleźć firmę, która..." a myślisz, że to jest łatwe? z pośród pięciuset firm wybierasz 30 (Twoim zdaniem najlepszych) i okazuje się, że całą 30-stka to partacze :D

zlecając to tu, to tam, ma z grubsza kontrolę nad tym co będzie robione, a w przypadku kompleksowej umowy czesto dostaje się takie kwiatki jak np. utworzenie strony satelity ze skradzionych z sieci zdjęć przedstawiające produkty innej firmy niż przez Twoją oferowane albo "8-my miesiąc nie ma efektów, bo google ciągle zmienia algorytm i jak my znajdziemy na nowy algorytm sposób to znowu jest aktualizacja"

Szkolenia powiadasz? a jak szkolenia prowadzi firma, co nie umie pozycjonować? (ja się niestety dowiedziałem o tym po iluś miesiącach od podpisania umowy na pozycjonowanie) dobrze, że nie poszedłem do nich na szkolenie :)

Pozdrawiam

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

jeśli usługa będzie źle wykonana

Pytanie Grzmi, kto to stwierdzi, czy ten sam enigmatyczny pracownik, czy może komisja ekspertów tej firmy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak ktoś się nie zna na SEO to nie ma tego jak kontrolować i nie wie, że nie wystarczy zlecić jednorazowej usługi linkowania.

Co do szkoleń, od lat te najpopularniejsze są prowadzone przez te same firmy. Widziałam ich materiały i są

OK dla początkujących.

Pytanie Grzmi, kto to stwierdzi, czy ten sam enigmatyczny pracownik, czy może komisja ekspertów tej firmy.

Szczerze to nie wiem jak to będzie, w poniedziałek szef ma porozmawiać z pracownikiem który wykonywał tą optymalizację strony, wiec czekam do poniedziałku na decyzję.

Z drugiej strony ilu z was, panowie Pozycjonerzy jest chętnych wziąć taką robotę za 332 PLN?

Za te pieniądze to zbyt wiele nie należy oczekiwać. Dla zarejestrowanej firmy, z kosztami jej utrzymania to kilka godzin pracy. A w kilka godzin za dużo zrobić się nie da, tym bardziej, że najpierw trzeba poznać strukturę strony, znaleźć wszystko, itd.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Kolego, zleciłeś usługę firmie, która ponosi dodatkowe koszty. Z tych 3 stów dobrze będzie jak zostanie połowa więc 150 zł to cena stosowna. Odnośnie optymalizacji, każdy ma swój sposób i nie można krytykować innych za to, że działa inaczej. Seo jest tak rozbudowane, że można po każdej firmie czy osobie poprawić kilka rzeczy.. Chcesz porządną optymalizację i analizę słów kluczowych? Dodaj jedno zero na końcu..

Z tego co się orientowałam u innych, podstawowy audyt prostej strony zaczyna się od niewiele wyższych kwot, np. 500 zł netto. Sama mam podobne stawki dla stron firmowych.

Z tego co się orientowałam u innych, podstawowy audyt prostej strony zaczyna się od niewiele wyższych kwot, np. 500 zł netto. Sama mam podobne stawki dla stron firmowych.

Prawidłowo! Ostatnio na forum był wpis człowieka, który zastanawiał się czy pozycjonowanie kancelarii w dużym mieście za 1000 zł fraza główna to dużo czy nie.. Kancelaria zarobi dzięki pozycjonerowi 100 tyś pln mc jak nie lepiej, a mu dadzą 1/100 .. Na dzień dobry startuje się z 5000 zł - 10,000 zł. Inaczej będziesz dom budował klientowi, a sam zarabiał na miskę ryżu i zus.. Niestety ale sam przez to przeszedłem, praca po nocach za marną kasę i wieczne słuchanie klienta, że sprzedaży nie ma, a po 3 latach postawił dom + kilka aut.. Pisząc krótko trzeba się cenić, autor tematu powinien się cieszyć, że mało zapłacił!

Lexy, ale z tego co się orientuję, audyt to tylko analiza i zwrócenie uwagi na pewne braki, zalecenia, itd. Ale już nie ręczne przerabianie strony, by spełniała zalecenia audytu.

Ja tam sie takimi rzeczami nie param, szkoda mi czasu, słaba konwersja, ale wiem, że gdybym zarzucił jakąś swoją stronę do poprawek, to kilka dni zajęłoby, i to dobremu specowi, samo zorientowanie się co gdzie jest i skąd sie bierze, jak jest generowane , nie wspomnę już o samej czystej robocie polegającej na zmianie kodu.

Sądzę, że te 332 PLN to akurat żadna kwota. Zrobili tyle ile akurat to było warte.

Inna sprawa, że powinni ponformować, że do zrobienia jest dużo więcej i że to kosztuje. Ale jaki wtedy singiel zdecydowałbuy się na odpowiednio droższą usługę?

No cóż, każdy orze jak może... A klient co najwyżej ma się uczyć na błędach (swoich)

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Z tym, że w cenie 332 netto wypadało by w ramach optymalizacji ustalić jeden adres z www lub bez i zrobić stosowne przekierowania:

https://www.goldthen.com/ 
https://goldthen.com/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Optymalizacja strony to nie jest też jednorazowe działanie, w przypadku witryn które mają dużą ilość podstron. Raz, że czasami wyskakują "kwiatki" czasem po kilku miesiącach a dwa, że też trzeba jakby "reoptymalizować" czy nawet jak ostatnio "deoptymalizować" witrynę na skutek aktualizacji algorytmu czy jego modyfikacji ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

w przypadku witryn które mają dużą ilość podstron.
Zgadza się, ale przedmiotowa domena ma w sumie jedną "FAQ", która może być uznana za podstronę produkcyjną, dla której nawet nie zastosowano oddzielnego TITLE:
<title>Goldthen - gra przeglądarkowa. Zarabiaj prawdziwą gotówkę - graj w gry przeglądarkowe</title> < FAQ
<title>Goldthen - gra przeglądarkowa. Zarabiaj prawdziwą gotówkę - graj w gry przeglądarkowe</title> < INDEX

Pisząc krótko trzeba się cenić, autor tematu powinien się cieszyć, że mało zapłacił!

Zapłaciłem 332zł i są podstawowe błędy np

Napisali o poprawieniu przekierowania strony lecz tego nie dokonali, zepsuli logowanie musiałem do nich pisać w tej sprawie

Zbyt długie opisy itdp, człowieku zapłacił byś 332zł za to ? To gratuluję !

przedmiotowa domena

Mogła by być zoptymalizowana w 1 dzień :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności