Skocz do zawartości

czy płatna reklama na facebooku przynosi efekty?

ADTRACTION

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie chcę mieć wielu fanów, którzy mnie "zalajkują" i nic poza tym

co z tego że np fanów jest kilka tysięcy, jeśli oni nie wnoszą niczego do dyskusji, nie udzielają się...

mnie interesuje konwersja fanów na działanie...

przedłużyłem akcję promowania tego postu, do 25 PLN-ów dodałem 13 PLN na dziś... to oczywiście tytułem sprawdzenia, czy warto

wiem, że to niewiele - ale na razie bawię się raczej tym i uczę się

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wczoraj wieczorem zablokowano mi możliwość wyświetlania reklam na fejsie - podając powód, że moje reklamy wskazują, że jestem portalem randkowym a oni mają specjalne zasady dla partnerów i aktualnie nowych partnerów nie przyjmują... dano mi możliwość zwrócenia się do nich z reklamacją w tym względzie

oczywiście nie jestem portalem randkowym, oferuję wyjazd turystyczny

pomyślałem - nie chcą paru groszy, to nie - pójdę do Googla, tam i tak na koncie mam z 300 PLN, które leży i czeka

no i dziś odpisali, że "Wygląda na to, że Twoje reklamy zostały niesłusznie odrzucone. Zaakceptowaliśmy je po ponownej analizie. Przepraszamy za wszelkie niedogodności z tym związane."

no i tak to jest z promowaniem...

zastanowię się czy warto dalej płacić Facebookowi, szkoda mi ewentualności dotarcia do mojej grupy docelowej (wiek pow. 35 lat, wolni, po rozwodzie), bo taką możliwość teoretycznie daje Facebook

martek00, ja bym nie odpuszczał, nigdzie nie znajdziesz tak taniej reklamy dopasowanej do określonej grupy odbiorców, na dobrą sprawę możesz nawet sam stworzyć taką grupę odbiorców (email'e) i cieszyć się jeszcze lepsza konwersją .

martek00 nie koncentruj się tylko na FB spróbuj innych mediów społecznościowych , na FB jest tak, że użytkownika musisz zainteresować czymś ciekawym..potem czyta poleca..itd. Internet wiele form reklam, spróbuj z formami papierowymi :)

Zaplecze SEO na zamówienie.. :olaboga: .. no tak :)

• 3 miesiące temu...

Ja na fb jestem zadowolony z efektów, reklamę kieruję na konkretną stronę w mojej domenie, a nie na fanpejcz.

za jedna kampanię Facebook przysłał mi gratulacje:) Osiągnąłeś wynik lepszy niż 99% podobnych reklam... Tak mi napisali:) i jakieś tam gratulacje.

Wynik był taki

3 904 zasięg płatny, 225 czynności, 224 link clicks budżet 10 zł

Było to kierowanie bezpośrednio do konkretnego artykułu na stronie docelowej. Grosze zapłaciłem za pozyskanie użytkowników... A dzięki dobrej stronie docelowej, udało mi się pozyskać paru klientów. Cały czas testuję reklamy na FB, dużym plusem przy kierowaniu do własnej strony jest fakt, że otrzymujesz darmowy dostęp do zdjęć z bazy shuterstock. Szkoda tylko, że facebook tak restrykcyjnie podchodzi do branży erotycznej.

W dodatku, połowa osób po przeczytaniu artykułu kliknęła udostępnij.

Pamiętaj, że przy promowaniu wpisu, czy fanpejcza płacisz za, komentarze, like, własne komentarze, odpowiedź do komentarzu itp... Przy wysyłce na własną stronę płacisz tylko za kliknięcie:) Im szybciej będą klikać tym mniej zapłacisz. Chodzi głownie o to żeby Facebook wyświetlił jak najmniejszej ilości osób a jak najwięcej kliknęło. Czyli najważniejszy jest ciekawy tytuł i dobra grupa docelowa

Dzisiaj robiłem kolejny test, 13 groszy za pozyskanie uu ? Takich stawek nie ma w google.

75
Aktywność użytkowników dotycząca postów
0,13 zł
Koszt wg Aktywność wobec postu
1 693
1,00
77

Jeśli rzeczywiście chcesz zaoszczędzić pieniądze na wtyczkach i motywach do WordPress oraz otrzymać roczny dostęp do najnowszej wersji Wtyczki lub Motywu do WordPress sprawdź ofertę Wphocus.com

Troszkę to dziwne, że znajomi na FB nie polubili co im wysłałeś, ale tak już jest jak na FB ma pseudo znajomych, których dawno nie widziałeś, albo widziałeś w ogóle ich raz w życiu. Są takie rzeczy jak wykupienie lajków i komentarzy, mnóstwo ludzi z tego korzysta np. w celu lajkowania swoich komentarzy i dzięki temu mogą wygrać jakieś konkursy.

• 2 tygodnie później...

za jedna kampanię Facebook przysłał mi gratulacje:) Osiągnąłeś wynik lepszy niż 99% podobnych reklam... Tak mi napisali:) i jakieś tam gratulacje.

To przychodzi bardzo często, też miałem takie info ;)

Szkoda tylko, że facebook tak restrykcyjnie podchodzi do branży erotycznej.

Tutaj MUSZĘ się z Tobą zgodzić. Czasami nie można w ogóle promować fanpage'y, jeżeli dodajesz zdjęcia z dziewczynami, które są ubrane w zbyt krótkie spódniczki. Idiotyzm :)

Na pytanie zadane w tytule odpowiem tak: Jest BARDZO opłacalna, ale kreacja musi być konkretna, target musi być dobrze sprecyzowany a strona lądowania musi być perswazyjna, spersonalizowana i zawierać dobrą ofertę.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zakup reklamy na FB jest w jakiś sposób efektywny bo jak dobrze ustawisz reklamę to wpada mnóstwo lajków. Wydaje mi się jednak że facebook podsuwa jakieś fake konto bo mała leci z nich aktywność.

pracuje w Australii, tutaj juz budzety przechodza calkowicie na Facebooka: 2/3 budzetu na FB i 1/3 na Adwordsy.

FB daje super możliwości jeśli chodzi o targetowanie. Im bardziej precyzyjnie się dobierze grupę docelową tym lepsze efekty. Oczywiście w różnych branżach, różnie to wychodzi. Można się też opierać na lubiących konkurencyjne fanpage, można nawet skierować reklamę do wybranych pojedynczych osób, tylko budowanie takiej bazy to by była trochę syzyfowa praca. Najlepszą konwersję dają wg. mnie grupy remarketingowe.

Vivus Opinie: https://antyhaczyk.blogspot.com/2015/05/vivus-opinie-pozyczki.html - opinie o Vivus i innych firmach pożyczkowych

Lokaty BGŻOptima https://www.eit-centrum.waw.pl/bgzoptima-opinie-lokaty-konto/ Konto BGŻ Optima + lokata bezkarna, opinie i Analiza.

Szukasz leasingu na samochód? Tani leasing https://antyranking.blogspot.com/2017/02/najlepszy-leasing-najtanszy-gdzie.html Najlepszy leasing samochodowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności