Skocz do zawartości

Wtyczka ukrywajaca informacje o skrypcie przed Google

Uczę się całe życie

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki masz budżet?

Wtyczki raczej nie ma bo to masa indywidualnych czynników m.in. kwestia przeróbki wp (np. ścieżki, metatagi, nagłówki, dodawane zmienne do skryptów) i wtyczek z jakich w nim korzystasz (znowu ścieżki, dodawane kody, komentarze)...

Te podane przez was wtyczki już sprawdzałem. Problem w tym że ona ma licencję na jedną stronę, co niestety robi się nie opłacalne przy dużej ilości WP. No i dodatkowo nie wiem czy ukrywa WP przed google czy tylko przed uzytkownikami i hakerami.

Co do budrzetu - to nie wiem ale z chęcią się dowiem ile może to kosztować. Moim zdaniem wtyczka znalazła by również potencjalnych kupujących na rynku ponieważ można by symulować różne skrypty i mylic tym samym googla. Wydaje mi się że branża na pewno coś takiego by doceniła.

Może za pomysł dostanę jakiś rabat :)

Załozenie jest takie żeby ukryc przed google fakt że strona jest na WP

Dodatkowo fajnie było by zeby można było symulować np:

stronę statyczną

Opartą na innych skryptah jak Joomla, Drupal itp.

Wtyczka musi być kompatybilna z nowymi wydaniami WP i innych wtyczek więc trzeba będzie ją aktualizować.

Takimi dziś rano wpadł do głowy pomysł jak jechałem do pracy

kwestia przeróbki wp (np. ścieżki, metatagi, nagłówki, dodawane zmienne do skryptów) i wtyczek z jakich w nim korzystasz (znowu ścieżki, dodawane kody, komentarze)...

patrzyłem jak to jest zbudowane i masz racje, ale może dało by się to jakoś oszukać np. na zasadzie że skrypt robi coś w rodzaju Cashu i usuwa oznaczenia WP i zmienia ścieżki w tych plikach statycznych. G by się wtedy nie kapnęło (może) . łatwo dodawać nowe podstrony nadala i obsługa przyjemna a jednym kliknięciem albo automatycznie po kazdej zmianie robi się taka podmianka.

Albo np robię Wp w katalogu mojadomena.pl/wp a skrypt wywala z autoamtu strone po przeróbkach na mojadomena.pl

To nie jest raczej wtyczka do pełnych stron gdzie ludzie komentują i użytkują stronę normalnie. Chodzi o to żeby zapleczówka nie dawała znaku że jest WP.

Takie luźne żucam pomysły.

@Uczę się całe życie

Rozumiem że chciałbyś mieć wtyczkę która by symulowała inne skrypty, za pomocą wtyczki to jest nie możliwe musisz sam ręcznie ingerować w strukturę szablonu, ja sam używam kilku cms'ów jak i własny(prawie) framework i zależnie od potrzeb stosuję to co jest mi potrzebne.

Pojawia się pytanie w jaki sposób G sprawdza czy to WP - mam wrażenie, ze skupiasz się tylko na parsowaniu kodu, który wyświetla się w przeglądarce, a zapominasz, że do weryfikacji czy to skrypt x sprawdza się np. jaki kod zwraca wywołanie jakiegoś charakterystycznego adresu dla danego skryptu...

Żeby udać, iż strona jest oparta o jakiś inny skrypt, też teoretycznie wystarczy w kodzie umieścić fragment kodu sugerujący użycie takiego skryptu, ale znowu pojawia się pytanie jak to będzie weryfikowane.

Dodam jeszcze, że zastosowanie niektórych sztuczek może sprawić, iż w WP zaczną się problemy ze szablonami albo jakimiś wtyczkami (przy zabezpieczaniu stron stosuje niektóre elementy w stylu ukrywania, ze to WP i nie raz się z takimi problemami spotkałem).

Podsumowując ciężko to zrobić dobrze, bo nie wiadomo jak bardzo ktoś to będzie weryfikował, dodatkowo uniwersalne rozwiązanie (np. wspomniana wtyczka) jest jeszcze trudniej, bo poza ukryciem cech charakterystycznych dla samego silnika WP trzeba też pamiętać, że zdradzić rodzaj użytego skryptu może również któraś z milionów dostępnych wtyczek...

Wszystko się zgadza. Problem w tym że ja nie umiem programować a wpadł mi taki pomysł do głowy. Wiem że to nie łatwe, bo gdyby było to już by ją ktoś pewnie zrobił. Faktycznie z wtyczkami są problemy różne. Kila przetestowałem i to sie rysunki nie wyświetlają to się nie odświerza cach lub inne drobne błęy.

Ale nie ma żeczy nie możliwych. Może sobie ktoś zarobi na tym pomyśle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności