Skocz do zawartości

Linkowanie do stron na tym samym serwerze

LukaszMalek

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie prawie wszystkie ogólnodostępne miejscówki są oflagowane.

Stwierdzenie prawie wszystkie może się tylko odnosić do miejscówek zdobywanych na zasadzie Start/Stop w popularnych dodawarkach.

Sam dysponuje dużą listą lokalizacji ogólnie dostępnych i tylko ja tam dodaje linki.

Po za tym "oflagowane" miejscówki również można bez problemu wykorzystać ale do tego trzeba mieć wiedzę.

Sam dysponuje dużą listą lokalizacji ogólnie dostępnych != i tylko ja tam dodaje linki.
Proponuje zastanowić się nad nomenklaturą :wacko:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Po za tym "oflagowane" miejscówki również można bez problemu wykorzystać ale do tego trzeba mieć wiedzę.

Jasne, że można wykorzystać. jednak do tego trzeba mieć wiedzę.

Nie wszystkie oflagowane znaczą złe lub zbanowane, ale o tym chyba średnio zaawansowany pozycjoner powinie wiedzieć.

Sam dysponuje dużą listą lokalizacji ogólnie dostępnych i tylko ja obecnie tam dodaje linki bo inni jeszcze nie znaleźli tych miejscówek

To, że dodałeś swój wpis na podstronie gdzie nie ma innych wpisów nie oznacza, że nikt jej nie znalazł. Nie oznacza też, że nie jest oflagowana. jeśli to robisz na zasadzie Start/Stop.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Algorytm jest po to aby zrozumieć intencje użytkownika i cel pozostawienia adresu url na konkretnej stronie, cokolwiek będzie miało na celu pozycjonowanie. 3eba pamiętać że w internecie jest domniemanie z założenia popełnienia pozycjonowania i reklamowania się

czasownik zwrotny reklamować się (https://pl.wiktionary.org/wiki/reklamowa%C4%87)

, i nalezy wypracować odreklamowanie ;P https://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_podw%C3%B3jnej_negacji moje ulubione.

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Wracając do mojego pytania z pierwszego posta w tym temacie

Czy dodając linki do serwisów leżących na tym samym serwerze z dobrej jakości katalogów za jakie uważam onet, interia, gery, gazeta.pl i kilkanaście innych uzyskam dodatni wpływ linków na te wszystkie serwisy? A może grożą mi jakieś negatywne konsekwencje?

Czy te katalogi jeszcze działają? Dwa lata temu działały, jak jest teraz?

Czy dodając linki do serwisów leżących na tym samym serwerze z dobrej jakości katalogów za jakie uważam onet, interia, gery, gazeta.pl i kilkanaście innych uzyskam dodatni wpływ linków na te wszystkie serwisy?

Uzyskasz dodatni wpływ na swoją stronę jak podlinkuje ją z tych witryn

A może grożą mi jakieś negatywne konsekwencje?

Teoretycznie tak, ale nikt nie da gwarancji na 100%.

Czy te katalogi jeszcze działają? Dwa lata temu działały, jak jest teraz?

Tak, te wymienione jeszcze działają.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ogólnie rzecz biorąc, panuje teraz taka "moda" że katalogować można ale właśnie do takich, katalogów które mają realny ruch i z nich można pozyskać klientów.

Katalogi oflagowane w uproszczeniu to takie, które były tworzone pod pozycjonowanie wyłącznie.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Wspominałeś jeszcze o katalogach oflagowanych to jakieś określenie dla katalogów marnej jakości czy masz może na myśli jakiś miernik do którego się odnosisz?

katalogi oflagowane to w gruncie rzeczy takie, które zostały zgłoszone do disavow. Poprzez to narzędzie Google co najmniej flaguje serwisy. Flagowanie oznacza przydzielenie statusu dla domeny/serwisu odpowiednich w/g wyimaginowanych zasad google. Oflagowana domena może nie osiadać mocy przenoszenia rankingu a może być zafiltrowana. Sztuką jest określić status oflagowanej domeny. nie każdy to potrafi. ;)

Ogólnie rzecz biorąc, panuje teraz taka "moda" że katalogować można ale właśnie do takich, katalogów które mają realny ruch i z nich można pozyskać klientów.

No przepraszam ale "sadzisz androny" :)

edit.

Lepiej adminie popraw cytowanie, w sensie "span itemprop" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności