Skocz do zawartości

Strategia SEO

jamcito

Rekomendowane odpowiedzi

W GWT mam podane setki fraz, na które mój sklep był wyszukiwany. Zdecydowana większość pozycji tych fraz to > 30. Niewielka część to 5 -30. Ponieważ fraz jest naprawdę dużo zastanawiam się, którym z nich poświęcić najwięcej uwagi :)

Odrzuciłem te najmniej tematycznie związane ze sklepem, z "polskawą" pisownią i znajdujące się poza 50. Jednak i tak pozostały setki fraz. Czym najlepiej kierować się przy wyborze fraz i ile ich wybrać do marszu w górę pozycji: 10, 30, 40?

Posortuj w/g największej liczby zapytań, sprawdź jak konwertują, jednoczenie sprawdź które podstrony serwisu wyskakują najwyżej dla tych fraz , zoptymalizuj je i kieruj na nie linki.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

No właśnie te o największej liczbie zapytań są >30 i ni chuchu nie mogę ich podnieść. Za ciężkie dla mnie. Pomyślałem, że wezmę się za większą ilość, ale łatwiejszych. Tylko jak wyczuć, że fraza jest w miarę łatwa. G Planner wydaje mi sie kiciarskim narzędziem z danymi z kosmosu. Oni chyba też używaja mieszarki do generowania wyników :)

Wiesz, rób na różne anchory co Ci są potrzebne. Bo w ten sposób lepsze seo przez zróżnicowane linki. Mało tego, robiąc anchory na frazy na których aktualnie się nie skupiasz to i tak je możesz podnosić. Przez sam przyrost linków, przez stosowanie różnych reguł, które dają korzyści i nie niosą za sobą ryzyka. Natomiast koncentracja na małej liczbie anchorów może powoodować złe skutki.

Mało tego, że masz do zrobienia linki na co najmniej 30 różnych anchorów, to jeszcze "na pocieszenie" musisz zrobić ogrom linków bez anchora jak adresy url czy przyciski - np fora. I anchory o których nawet nie myślisz ale same się zrobią od zakładania kont: moja strona, my website, visit my website, visit autor's website, www, my page.

Musisz ciągle udawać naturalność a nie żeby dla pingwina był powód do kary. A co jest naturalne np "ciekawy artykuł" "artykuł" "przeczytaj to"

Zobaczysz jak algorytmy google'a celowo komplikują i utrudniają działania pozycjonerów. Np to co nie pozycjonowałeś będzie zaskakująco wysoko, to co będzie ważne i narobisz dużo takich anchorów będzie irytująco nisko...

Dużo dobrego da Ci sama optymalizacja, tą dużą liczbę słów kluczowych umieszczaj w tagach w różnych artykułach, meta keywords, meta description. Powiększaj treść, przerabiaj i pisz nowe treści celowo tak budując zdania by te frazy się powtarzały. A Hummingbird teraz ponoć taki dobry jest, że i odmiany tych słów są również nagradzane.

Keywordy mogą być wysoko w wynikach google z samego faktu, że jest ich dużo na Twojej stronie. Ale tu znowu utrudnienie, bo żeby było dużo ale nie za dużo i nie za gęsto - bo to już stara metoda oszukiwania i łatwa do wykrycia...

Rób różne linki a w między czasie dopalaj np 5 fraz poprzez kupno linków. Kolejny zakup na kolejne 5 innych anchorów. Gdy ktoś Ci robi te anchory, Ty w razie czego w tym czasie zupełnie inne..

Miej uwagę ciągle na bezpieczeństwo bo inaczej efekty mogą być odwrotne do oczekiwanych :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności