Skocz do zawartości

Prosty responsive design

Arcydiakon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, moja dotychczasowa strona firmowa nie wyglądała dobrze na przeglądarkach mobilnych, postanowiłem to zmienić.

Teraz wygląda to tak

www.strefatekstu.p

Oceńcie, czy jest przejrzyście i elegancko, czy też za prosto i trzeba dodać jakieś grafiki. Trochę dziwnie wygląda to rozwinięte menu w wersji mobilnej - co o tym sądzicie?

Każdy chce mieć responsywną stronę, mimo tego, że ze wszystkich odwiedzin wpadnie mu parę mobilnych. Najpierw trzeba przeanalizować statystyki, a dopiero potem zastanowić się czy w ogóle warto od razu bawić się w tą responsywność. Polska jest na razie zacofana z mobilnych stronach, co się przekłada na małą ilość odwiedzić mobilnych (a jeżeli są to raczej mało wartościowe i znaczące).

Lepiej zadbaj do dobry wygląd i content niż co responsywność. Do strony w każdej chwili można dodać kod, który będzie wspomagał oglądanie na urządzeniach przenośnych.

Po 1 będzie za taką postrzegana przez kogoś, kto będzie się z nią męczył na smartfonie i prawdopodobnie zrezygnuje z tej męki. Po drugie - zgadzam się, ale szkoda mi wybulić x zł, po to, by strona ładnie wyglądała. Rok temu modne były jeszcze cienie, teraz liczy się płaski design, za rok się znów zmieni i trzeba będzie znów kupić nowy szablon. Pozostanę na razie przy tym, co mam.

Uwierz mi, że w web designu nie ma trendów jak w modzie. Flat webdesign zaszczepili programiści którzy nie potrafią zrobić czegoś ładniejszego. Nie trzeba zmieniać co rok designu, bo to bez sensu. Strona ma się utożsamiać z marką lub firmą i powinna być rozpoznawalna. Jeżeli nie masz kasy na porządną stronę, to oczywiście musisz korzystać z darmowych rozwiązań.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności